• تاریخ انتشار : 1403/02/18 - 09:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 117
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

آسم مسئول بیش از 450 هزار مرگ در سال در سراسر جهان است.

پیام معاون بهداشت دانشگاه به مناسبت بزرگداشت روز جهانی آسم

دکتر اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت بزرگداشت روز جهانی آسم پیامی را ارسال کرد.

دکتر اولیائی منش،  معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت بزرگداشت روز جهانی آسم پیامی را ارسال کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام معاون بهداشت به مناسبت بزرگداشت روز جهانی آسم  به شرح ذیل است:                                                                                                                                                                                                                  بیماری‌های غیر واگیر و مزمن، اصلی‌ترین عوامل مرگ و ناتوانی در دنیای امروز به شمار می‌روند. از اواسط قرن گذشته، با گسترش شهرنشینی و آلودگی هوای شهرها، تغییرات آب و هوایی، زندگی آپارتمانی و تماس بیشتر انسان با آلاینده‌های فضای بسته، ترویج رفتارهای غیر بهداشتی و سبک ناسالم زندگی؛ رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک و چاقی، و نیز رفتارهای پرخطر مانند مصرف سیگار، الکل موجب شده تا بیماری‌های مزمن و غیرواگیر(NCD) جایگزین بیماری‌های عفونی حاد و مسری شود.
از مهمترین بیماری‌های مزمن غیر واگیر با بیشترین هزینه‌ها و مرگ و میر، می‌توان بیماری‌های قلب و عروق، بیماری‌های انسدادی و مزمن تنفسی( آسم و آلرژی )، دیابت و بدخیمی‌ها را نام برد که بیشترین هزینه و  بار بیماری مانند هزینه‌های دارو و درمان، کاهش بهره وری در تولید و خدمات، افت تحصیلی کودکان و جوانان، کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده‌ها و میلیون‌ها تلفات انسانی را تشکیل می‌دهند.
بیش از 1.5میلیارد نفر در سراسر دنیا به بیماری‌های مزمن ریوی مبتلا هستند و سالانه بیش از 4 میلیون نفر در اثر ابتلا به آسم و COPD جان خود را از دست می‌دهند (بطوریکه طبق آخرین آمار در سال 2020 هر روز شاهد مرگ 1250 بیمار در اثر آسم هستیم)  بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از یک میلیارد نفر به آلرژی،  بیش از 300 میلیون نفر به بیماری آسم و بیش از 210 میلیون نفر به بیماری COPD در جهان مبتلا هستند. پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2030 صد میلیون بیمار آسمی به بیماران فعلی اضافه و COPD به سومین علت مرگ ناشی از بیماری در دنیا تبدیل شود. بر اساس مطالعات انجام شده در کشور، شیوع آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود 13-10%  و  9.8 درصد در بزرگسالان تخمین زده می‌شود .
آسم مسئول بیش از 450 هزار مرگ در سال در سراسر جهان است که بیشتر آن ها قابل پیشگیری هستند.  GINA (اعتلاف جهانی برای کنترل آسم)، اولین سه‌شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نام گذاری کرده است.
مدیریت این فرآیند خسارت بار در سطح کشور در گرو داشتن یک عزم ملی و مردمی شامل چهار رکن؛  شناسایی بیماران و ارزیابی شدت بیماری، آموزش و جلب مشارکت بیماران، تجویز درمان دارویی و پرهیز از عوامل خطر محیطی است که با مدیریت تیم پزشکی و از طریق خود مراقبتی به انجام می‌رسد.
بزرگداشت روز جهانی آسم  18 اردیبهشت سال 1403روز جهانی آسم با شعار "ارتقا درمان آسم با آموزش"،  فرصتی را فراهم می‌آورد تا به منظور افزایش خود مراقبتی در زمینه بیماری آسم و عوامل خطر آن بویژه در گروه‌های هدف در معرض خطر؛ بیماران مبتلا و خانواده‌های آنان، پلیس راهنمایی و رانندگی، کارگران و کارفرمایان، مجریان سلامت و ... بتوان گام‌های مهمی در خصوص ارتقاء سواد سلامت و تشویق افراد، خانواده و جوامع برای پیشگیری از بروز بیماری، درمان مناسب و پیشگیری از عوارض برداشت.
دکتر علیرضا اولیائی منش
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم,معاونت,مدیریت
  • کد خبر : 265085
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه