آغاز واکسیناسیون مادران باردار علیه بیماری کرونا

دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، روز یکشنبه 24 مرداد 1400 دکتر نرجس توکلی کیا مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده از آغاز واکسیناسیون مادران باردار علیه کرونا بر اساس دستورالعمل‌های صادره از وزارت بهداشت در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد.
دکتر توکلی کیا عنوان کرد: در شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلام‌شهر 6 مرکز، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری 10 مرکز و در مرکز بهداشت جنوب 6 مرکز برای انجام واکسیناسیون خانم‌های باردار واجد شرایط دریافت واکسن اختصاص داده‌شده است.
 وی گفت: زنان باردار واجد شرایط دریافت واکسن که تحت مراقبت بخش خصوصی هستند، می‌توانند با مراجعه به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت محل سکونت خود و تشکیل پرونده بارداری و داشتن معرفی‌نامه از پایگاه مربوطه به مراکز محل تزریق واکسن مراجعه کنند.
ایشان در ادامه گفت: زمان انجام واکسیناسیون در بارداری به دلیل حفظ ایمنی بیشتر، ترجیحاً بعد از هفته ۱۲ بارداری انجام می‌شود و نوع واکسن تزریقی بنا به توصیه سازمان جهانی بهداشت، واکسن سینوفارم است که دارای ویروس غیرفعال است.
دکتر توکلی کیا تاکید کرد واکسیناسیون به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کرونا برای مادر باردار و اعضای خانواده الزامی است.
وی در پایان عنوان کرد،  مادران باردار پس از واکسینه شدن در صورت بروز علائم احتمالی ابتلا به بیماری کرونا، باید بااطلاع رسانی به مراکز بهداشتی و درمانی یا کد ۴ سامانه ۴۰۳۰ (مادران باردار)، برای اخذ راهنمایی‌های لازم یا حتی تعیین محل مراجعه بررسی وضعیت، اقدام کنند.