وقوع عوارض و مرگهای قابلاجتناب در گروههای سنی
برگزاری جلسه کمیته تعیین راهکارهای پیشگیری از وقوع عوارض و مرگهای قابلاجتناب در گروههای سنی در معاونت بهداشت
دکتر نرگس توکلی کیا گفت: پیشگیری از مرگهای زودرس خصوصاً به دلیل سرطانها و بیماریهای غیر واگیر که قابلپیشگیری هستند و بار مهمی از بیماریها را به دنبال دارند، از موارد مهمی است که باید به آن توجه شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، جلسه کمیته تعیین راهکارهای پیشگیری از وقوع عوارض و مرگهای قابلاجتناب در گروههای سنی روز چهارشنبه 27 آذر 1398 در سالن اجتماعات معاونت بهداشت برگزار شد.
دکتر نرگس توکلی کیا مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس ضمن ارائه گزارش کاملی از علل مرگهای وقوع یافته در گروههای سنی ثبتشده توسط واحد ثبت مرگ شهر تهران، ری و اسلامشهر، مصوبات جلسه قبل را برای پیگیری و بیان توضیحات اعضای مسئول قرائت کرد، وی همچنین بیان داشت پیشگیری از مرگهای زودرس خصوصاً به دلیل سرطانها و بیماریهای غیر واگیر که قابلپیشگیری هستند و بار مهمی از بیماریها را به دنبال دارند، از موارد مهمی است که باید به آن توجه شود، علل مرگ قابلاجتناب در گروههای سنی و جنسی مختلف، متفاوت است و برای پیشگیری در سطوح مختلف نیاز بهدقت نظر دارد، ازجمله اهداف توسعه پایدار (SDGs) پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر و بهداشت روان است که در کاهش مرگهای قابلاجتناب تأثیر دارد.
سپس گزارش کاملی از مرگهای وقوع یافته در گروههای سنی (گروه سنی نوزادان، کودکان 59-1 ماهه، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان)، همچنین علل مرگهای مادران به دلیل عوامل مادری و غیر مادری ارائه شد که موردبحث و بررسی قرار گرفت.
پروانه حاجی مرادی کارشناس مسئول برنامه سلامت میانسالان هدف از برگزاری این کمیته را اهمیت برنامهریزی در جهت انجام اقدامات مؤثر در پیشگیری از وقوع و عوارض قابلاجتناب در گروههای سنی تا رسیدن به نتیجه نهایی دانست
در این جلسه دکتر علیرضا شکیب مدیر گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد ضمن ارائه گزارش کاملی از مرگهای وقوع یافته در حوزه سلامت روان به بیان چالشهای موجود در این حیطه پرداخت، سپس دکتر آزیتا کریمی کارشناس گروه بیماریهای غیر واگیر گزارش موارد مرگهای ثبتشده در حوزه مربوطه، اقدامات انجامشده و پیشگیرانه و اهداف موردنظر در جهت ارائه مراقبتهای کامل و بهموقع را بیان کرد.
در ادامه دکتر علی نیکفرجام مدیر گروه بیماریهای واگیر در خصوص موارد فوتشده در اثر بیماریهای سل، HIV/AIDS و آنفولانزا گزارش جامعی ارائه کرد.
مهندس حسن کریمی سرپرست گروه سلامت محیط کار نیز در خصوص بازدیدهای انجامشده از عطاریها و نظارتهای صورت گرفته در این خصوص مطالبی بیان کرد، همچنین نجمه الملوک امینی مسئول واحد آموزش سلامت در خصوص همکاریهای صورت گرفته با سازمان غذا و دارو در خصوص رسانههای آموزشی مطالبی بیان داشت.
دکتر مجتبی نیازی، نماینده معاون درمان دانشگاه، دکتر پریا عطایی نماینده سازمان غذا و دارو به همراه دکتر زهرا طالبی توتی، دکتر منظر بهرامی و دکتر بهناز قره خانی کارشناسان مسئول واحد سلامت خانواده شهرستانهای تحت پوشش، شکوفا باقری نیا کارشناس مسئول واحد تغذیه، دکتر افسانه مصلح مسئول امور دارویی، اقدس لک کارشناس مسئول ثبت مرگ دانشگاه، عالیه زرکش کارشناس سلامت روان و خانمها غدیری، محمدحسینی، کمرلویی، نیاکان، انعامی عراقی کارشناسان گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس در این جلسه حضور داشتند.
خبرنگار: اسماعیل استاجی
عکاس: اسماعیل استاجی و پروانه حاجی مرادی
ارسال به دوستان