• تاریخ انتشار : 1399/07/13 - 07:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 256
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

" کرونا، فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان"

دکتر نرجس توکلی کیا مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت ضمن تبریک به مناسبت هفته سالمند کرونا را فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان دانست.

پیام تبریک مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت به مناسبت هفته سالمند

متن پیام مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت به شرح ذیل است:

" کرونا، فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان"

 دکتر نرجس توکلی کیا مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت ضمن تبریک به مناسبت هفته سالمند گفت: سازمان جهانی بهداشت، سالمندی را ۶۰ سال و بالاتر تعریف می‌کند یعنی افرادی که جوانی و میانسالی را گذرانده‌اند و به سالمندی رسیده‌اند، سالمندان به سه گروه: سالمند جوان (60-75 سال)، میانسال (75- 90 سال) و کهنسال (90 سال و بیشتر) تقسیم می‌شوند.
در قرن اخیر کاهش میزان باروری و افزایش امید به زندگی در جهان، با افزایش قابل‌توجهی از جمعیت سالمندان همراه بوده است، به‌گونه‌ای که سالمندان در میان گروه‌های سنی، نرخ رشد بیشتری رادارند، رشد جمعیت سالمندان دنیا 4/2 درصد است، درحالی‌که رشد کل جمعیت 7/1 درصد است و انتظار می‌رود که رشد جمعیت سالمندان به 1/3 درصد در سال‌های آینده در دنیا افزایش پیدا کند.
شاخص‌های آماري نشان می‌دهند كه در كشور ما نيز روند پير شدن جمعيت شروع‌شده است و با توجه به برآوردهای بین‌المللی، در ایران از سال 1419 جمعیت سالمند رشد سریع‌تری نسبت به سایر کشورها خواهد داشت.
بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن جمهوری اسلامی ایران، در سال 1390 حدود 2/8 درصد (6159676 نفر) از جمعیت ایران را سالمندان تشکیل می‌داد و در سال 1395 این عدد به حدود 28/9 درصد (7419091 نفر) افزایش‌یافته است و همچنین جمعیت سالمند استان تهران از 19/9 درصد در سرشماری سال 1390 به حدود 44/10 درصد (1385545 نفر) در آخرین سرشماری سال 1395 رسیده است.
سال 2020 سی‌امین سالگرد برگزاری روز جهانی سالمندان (اول اکتبر) است، هفته گرامیداشت تکریم و منزلت سالمندان (13-7 مهرماه) با شعار روز جهانی سالمند «کرونا، فرصتی برای تغییر نگاه به سالمندان» تعیین‌شده است. در ضمن امسال شاهد ظهور کوید-19 بوده‌ایم که به دلیل تغييرات و شرایط فيزيولوژيكي كه در سالمندي ایجاد می‌شود، این افراد در معرض بیماری‌های مختلف و عوارض آن قرار می‌گیرند، حدود 80 درصد از سالمندان یک بیماری مزمن دارند بنابراین سالمندان از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در برابر بیماری کرونا هستند و شدت بیماری در این دوران ممکن است بیشتر باشد، با توجه به خطرات بالایی که افراد مسن در طی شیوع بیماری‌های همه‌گیر مانند کووید با آن روبرو هستند، سیاست‌ها و مداخلات برنامه‌ای باید در جهت افزایش آگاهی و توانمندسازی آن‌ها در پیشگیری از بیماری‌ها باشد. به همین علت باید توجه ویژه به این گروه به‌خصوص سالمندان ساکن در مراکز نگهداری در این دوران کرد.
برای جلوگیری از انتقال بیماری به این گروه حساس نیاز به اقدامات پیشگیرانه جهت قطع حلقه انتقال ویروس به سالمندان ضروری است؛ بنابراین باید در این هفته از فرصت استفاده کرده و راه‌های پیشگیری را با تاکید بیشتر برای گروه هدف اطلاع‌رسانی کرد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 162180
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه