• تاریخ انتشار : 1403/08/27 - 15:17
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 170
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روز جهانی نوزاد نارس

پیام معاون بهداشت به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس

دکتر اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس پیامی را ارسال کرد.

پیام دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام معاون بهداشت به مناسبت روز جهانی نوزاد نارس به شرح ذیل است:

من احیاها فکانما احیا النّاس جمیعاً هر کس جان احدی را نجات دهد، مانند آن است که جان همه مردم را نجات داده است. (آیه ۳۲ سوره مبارکه مائده قرآن کریم)

رسول خدا (ص) فرمود: و لموْلودٌ فی أمّتی أحبّ إلیّ ممّا طلعتْ علیْه الشّمْس.» "همانا یک نوزاد متولد شده در امتم، از آنچه خورشید بر آن می‌تابد، نزد من محبوب‌تر است". مستدرک الوسائل، ج 14، ص 153

با عنایت به اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص جوانی جمعیت و افزایش نرخ باروری و به منظور ارتقاء سطح آگاهی کارکنان مرتبط و عموم خانواده‌ها در خصوص پیشگیری از زایمان زودرس و اهمیت مراقبت از نوزاد نارس، امسال نیز روز 27 آبان مصادف با 17 نوامبر، روز جهانی نوزاد نارس را با شعار "دستاوردهای بزرگ حاصل اقدامهای کوچک است، مراقبت بلافاصله پوست با پوست با مادر را برای همه نوزادان در همه جا فراهم کنید" گرامی می داریم. 

سالانه 15 میلیون نوزاد نارس در سراسر دنیا به دنیا می‌آیند و این میزان در حال افزایش و نارسی علت اصلی مرگ نوزادان در جهان است. در کشور ما سالیانه 1200 نوزاد متولد می شوند که 11% درصد از آنان نارس هستند. میزان مرگ نوزادان هم اکنون 8.3 در هزار تولد زنده است که علت عمده آن نارسی و عوارض مرتبط با آن است. خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم و فناوری در زمینه ارتقاء مراقبت های دوران بارداری، شناسایی زود هنگام مشکلات نوزادان نارس و مداخله به موقع، شانس بقای این گروه از نوزادان افزایش یافته است.      

علل تولد نوزادان نارس اغلب معلوم نیست زنانی که مراقبت پیش از بارداری و مراقبت کافی در طول بارداری نداشته‌اند، جنین‌های چندقلو و زنانی که تغذیه نامناسب در بارداری داشته اند، بیشتر از دیگران ممکن است نوزاد نارس به دنیا آورند .مراقبت آغوشی اغلب به عنوان یک درمان برای نوزادان نارس یا زودرس استفاده می‌شود. به دلیل حفظ گرمای بدن نوزاد بر روی پوست مادر، ریه‌ها بهتر عمل می‌کند و نوزاد با شنیدن ضربان قلب و صدای آشنای مادر احساس امنیت می‌کند و ضربان قلب، فشار خون و تنفس او سریع‌تر تثبیت می‌شود. از طرفی قرار گرفتن نوزاد بر روی بدن مادر به تحریک تولید شیر مادر کمک می‌کند. این شیر حاوی مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مغزی نوزاد است. مراقبت آغوشی مادر می‌تواند تا 25 درصد به زنده ماندن نوزادان کمک کند. تماس پوستی میزان استرس را به حداقل می‌رساند و عامل مهمی در رشد و تکامل نوزادان محسوب می شود.

بنابراین در راستای این روز بسیج اطلاع رسانی در زمینه‌های ذیل انجام می شود: مراجعه برای دریافت مراقبت‌های پیش از بارداری، مراجعه به موقع برای دریافت مراقبت‌های بارداری، شروع زود هنگام و استمرار تماس پوست به پوست مادر و نوزاد، انجام معاینات بینایی و شنوایی در نوزادان نارس، معرفی فعالیت‌های بانک شیر مادر و افزایش آگاهی مردم در این خصوص و ایجاد فرهنگ اهداء شیر مادر برای تغذیه نوزادان نارس و بیمار

دکتر علیرضا اولیائی منش

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • گروه خبری : گروه های مطالب,معاونت,مدیریت,اخبار معاونت,رویدادها و اطلاعیه‌ها,ریاست,مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده,اخبار مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده,اطلاعیه مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده
  • کد خبر : 284266
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه