• تاریخ انتشار : 1402/11/09 - 12:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 155
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سرطان‌ها از عوامل اصلی مرگ و میر در ایران و جهان هستند

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته ملی مبارزه با سرطان

دکتر اولیائی منش معاون بهداشت: از همه افراد، خانواده‌ها، سازمان‌های دولتی و غیر دولتی و مردم نهاد، دعوت می‌کنیم برای سلامت جامعه همراه شوند و با رعایت سبک زندگی سالم از سرطان پیشگیری کنند.

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت  هفته ملی مبارزه با سرطان

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، هفته ملی مبارزه با سرطان از هفتم تا پانزدهم بهمن، با هدف تلاش برای حفظ جان انسان‌ها از میلیون‌ها مرگ و میر قابل پیشگیری به واسطه بروز انواع سرطان و با شعار " من مسئولم برای پیشگیری از سرطان خودم، خانواده ام و جامعه‌ام." اجرا خواهد شد.
سرطان‌ها از عوامل اصلی مرگ و میر در ایران و جهان هستند و به عنوان دومین علت مرگ و میر شناخته شده‌اند. در سال 2019 حدود 24 میلیون مورد جدید و 10 میلیون مرگ ناشی از سرطان در جهان گزارش شده است.
در سال 2019 پنج مورد از شایع‌ترین موارد سرطان در مردان عبارت بودند از: پروستات، روده بزرگ، مثانه، ریه و معده و در زنان سرطان‌های پستان، روده بزرگ، رحم، دهانه رحم و لوسمی شایعترین‌ها را تشکیل می‌دادند  
 مهمترین دلایل برای افزایش بروز سرطان در ایران و جهان عبارتند از: افزایش امید به زندگی، تغییر در شیوه زندگی و عوامل محیطی. در حال حاضر با وجودی که عدد خام مرگ و میر ناشی از سرطان‌ها افزایش یافته است اما به طور کلی نسبت افرادی که از سرطان فوت می¬کنند با در نظر گرفتن جمعیت و تعداد موارد ابتلا در مقایسه با به سه دهه پیش کاهش یافته است. نیمی از افرادی که امروز با تشخیص سرطان تحت درمان هستند، پنج سال زنده خواهند بود. متوسط میزان بقای ده ساله برای سرطان دو برابر 30 سال گذشته شده است. مهمترین دلایل بهبود در بقای بیماران، علاوه بر وجود درمان های موثرتر، افزایش آگاهی مردم، انجام خودمراقبتی و روش‌های تشخیصی زودهنگام است که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام تومور در مراحل اولیه، درمان، امکان کنترل و بهبود آن بسیار زیاد است.
 بطور کلی با رعایت موارد ذیل می‌توان تا حد زیادی خود را در مقابل سرطان مقاوم کرد:
سیگار و قلیان نکشید و در معرض دود آن نیز قرار نگیرید، روزانه حداقل 30 دقیقه تند راه بروید، روزانه از میوه و سبزی تازه استفاده کنید، مصرف نمک، قند، شکر و روغن خود را کاهش دهید، وزن خود را کنترل کنید، با کرم ضدآفتاب و پوشش مناسب از پوست خود در مقابل اشعه مضر آفتاب محافظت کنید، از مصرف مواد مخدر و الکل پرهیز کنید، آلاینده‌های سرطان‌زا را بشناسید و از خود حفاظت و علایم هشدار دهنده سرطان را بشناسید و به موقع مراجعه کنید.
 معاونت بهداشت دانشگاه همگام با سیاست‌های ابلاغی وزارت بهداشت کوشش خواهد کرد که با انتقال مفاهیم آموزشی، اصلاح باورهای نادرست، ترویج تشخیص زودهنگام و انجام غربالگری گامی در خصوص پیشگیری و درمان به موقع برداشته شود.
از همه افراد، خانواده‌ها، سازمان‌های دولتی و غیر دولتی و مردم نهاد، دعوت می‌کنیم برای سلامت جامعه همراه شوند و با رعایت سبک زندگی سالم از سرطان پیشگیری کنند و چنانچه خود و اطرافیان ایشان به سرطان مبتلا هستند نیز با مراقبت و امیدواری از صدمات ناشی از آن بکاهند و مسیر بهبودی را هموار کنند.

دکتر علیرضا اولیائی منش

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 257914
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه