• تاریخ انتشار : 1402/04/28 - 14:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 386
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کارگاه زنجیره سرما و واکسیناسیون در معاونت بهداشت

به همت گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت، کارگاه زنجیره سرما و واکسیناسیون برای گروه هدف کارشناسان زنجیره سرما و ایمن‌سازی مراقبین سلامت در مراکز و پایگاه‌های سلامت برگزار شد.

برگزاری کارگاه زنجیره سرما و واکسیناسیون در معاونت بهداشت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت، کارگاه زنجیره سرما و واکسیناسیون را برای گروه هدف کارشناسان زنجیره سرما و ایمن‌سازی مراقبین سلامت در مراکز و پایگاه‌های سلامت روز چهارشنبه 28 تیر 1402 در سالن مدافعان سلامت این معاونت برگزار کرد.
برنامه‌ی ایمن‌سازی به منظور کاهش بار بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن و حفظ سلامت کودکان و سایر گروه‌های هدف ایمن سازی از سال ۱۹۷۴ میلادی در جهان آغاز شد. در ایران نیز با شکل‌گیری نظام شبکه بهداشتی درمانی، از سال ۶۳ برای ایجاد مصونیت فعال در کودکان زیر ۶ سال در برابر بیماری‌هایی نظیر دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک، فلج اطفال و سل به صورت گسترده در سطوح مختلف شروع شد.
 در سال‌های بعد بتدریج برنامه‌ی ایمن‌سازی گسترش پیدا کرد و واکسن‌های دیگری نظیر هپاتیت B، سرخک، سرخجه و اوریون (MMR)، پنتاوالان و همچنین فلج اطفال تزریقی به برنامه‌ی ایمن سازی اضافه شد. در حال حاضر کودکان و سایر گروه‌های هدف از همان روزهای اول بعد از تولد به طور منظم مطابق با برنامه و راهنمای ایمن سازی مصوب کمیته کشوری واکسینه می‌شوند.
واکسن‌ها از باکتری یا ویروس زنده ضعیف شده یا غیرفعال شده و یا جزئی از آن‌ها (مانند آنتی ژن سطحی خالص شده یا توکسوئید) ساخته شده‌اند و بر اساس ماهیت خود نسبت به حرارت و یخ‌زدگی حساس هستند. نگهداری واکسن‌ها در دمای مناسب از تولید تا مصرف به منظور حفظ سلامت آن ها از اهمیت بسـزایی برخوردار است و ضرورت دارد تا در هر کشور، نظامی مرکب از افراد و تجهیزات مناسب که بتواند واکسن را سالم و مؤثر به مصرف کننده برساند ایجاد شود. به این نظام که اطمینان می‌دهد واکسن مؤثر به مصرف کننده برسد، "زنجیره سرما" گفته می‌شود.
لذا در این رابطه کارگاه زنجیره سرما و واکسیناسیون در این معاونت برگزار شد و دکتر علی نیک فرجام رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر، فاطمه رضی آبادی کارشناس مسئول بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن رنجیره سرما و هپاتیت و محمدپور در خصوص تزریق واکسن موثر، شرایط نگهداری، مواردی که در ارزیابی موثر واکسن و فرآیندهای اجرایی استاندارد(sop) بایستی رعایت شود برای کارشناسان زنجیره سرما و ایمن‌سازی مراقبین سلامت در مراکز و پایگاه‌های سلامت مطالبی را ارایه کردند و در پایان به سوالات مدعوین پاسخ داده شد.

گالری عکس مرتبط به این جلسه را در پایین همین صفحه مشاهده کنید.

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 240348
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه