• 14 تیر 1403

برگزاری جلسه هماهنگی آموزش حضوری طرح جامع هادیان زندگی در معاونت بهداشت

برگزاری جلسه هماهنگی آموزش حضوری طرح جامع هادیان زندگی در معاونت بهداشت

برگزاری جلسه هماهنگی آموزش حضوری طرح جامع هادیان زندگی در معاونت بهداشت

گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ جلسه هماهنگی آموزش حضوری طرح جامع هادیان زندگی را برای ماماها، مراقبین سلامت، ماما مراقب‌ها و بهورزان حوزه معاونت بهداشت برگزار کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، جلسه هماهنگی آموزش حضوری طرح جامع هادیان زندگی برای مراقبین سلامت، ماما مراقب‌ها، بهورزان، روز شنبه  12 خرداد سال 1403 با حضور دکتر نرجس توکلی کیا سرپرست گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت، کارشناسان  جوانی جمعیت، کارشناسان مادران، کارشناسان گسترش شبکه معاونت، کارشناسان برنامه جوانی جمعیت و کارشناسان مادران شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان‌های اسلامشهر، ری و مرکز بهداشت جنوب تهران، در سالن مدافعان سلامت این معاونت تشکیل شد.

در ابتدا دکتر توکلی کیا، ضمن خیر مقدم به حاضرین جلسه به اهمیت و ضرورت برگزاری این دوره پرداخت و در بخشی از مطالب خود گفت: کاهش نرخ بارروی کلی به دنبال بی‌فرزندی، کم فرزندی، و تاخیر در فرزند آوری در سال‌های گذشته، منجر به سقوط نرخ رشد جمعیت و مواجهه کشور با بحران جمعیت شده است. بحرانی که هر گونه تعلل در برخورد و اصلاح ریشه‌های منجر به آن عواقبی را برای یکایک مردم ایران به دنبال خواهد داشت. کاهش تعداد جوانان و فقدان نیروی کار کافی، کاهش تولید و مشکلات مرتبط با آن از یک سو و سالمندی، نداشتن حامی اجتماعی و برداشته شدن چتر حمایت خانواده از سر سالمندان، تنها گوشه‌هایی از آینده‌ای است که در صورت عدم مواجهه صحیح با این بحران رخ خواهد داد. در این راستا و بر اساس قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" هر یک از دستگاه‌ها موظف به  اجرای نقش موثر مرتبط با فعالیت‌ها و امکاناتشان در این عرصه هستند. وزارت بهداشت  نیز به عنوان جلودار این حرکت عظیم و حیاتی وظایف متعددی بر عهده دارد که نیل به آنها جز با توجیه و همراه کردن کارکنان نظام سلامت میسر نیست. حال پیرو ابلاغیه شماره 5 معاون بهداشت وزارت متبوع با عنوان آموزش تربیت مربی "هادیان زندگی"  نقش دانشگاه‌ها مقرر شده است، به منظور ساری و جاری شدن این آموزش‌ها برای فرهنگسازی جوانی جمعیت در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت تابعه دانشگاه در این مرحله تمامی مراقبین سلامت، ماما مراقب‌ها و بهورزان آموزش‌‍‌های تعیین شده را دریافت کنند.

در ادامه زهره سادات میر ‌سعیدی، کارشناس جوانی جمعیت معاونت بهداشت در مورد نحوه اجرای آموزش همه مراقبین سلامت، ماما مراقب‌ها، بهورزان تابعه دانشگاه طی 6 ماه ( از اواسط خرداد تا پایان آبان 1403) و برنامه‌ریزی و تدوین برنامه آموزشی و جدول برنامه زمانبندی اجرایی برای مربیان به تفکیک موضوع قانون و موضوع حفظ حیات جنین مطابق با سرفصل‌ها و محتوای آموزشی و ساعات آموزشی ابلاغی وزارت متبوع توضیحات لازم را ارائه داد و مقرر شد همه شبکه‌ها و مرکز بهداشت به طور هماهنگ با یکدیگر عمل کنند.
در پایان این جلسه در مورد سوالات و چالش‌های مربوطه به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.

گالری عکس مرتبط به این جلسه را در پایین همین صفحه مشاهده کنید.

اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

{اسماعیل استاجی}

تصاویر