• تاریخ انتشار : 1403/02/10 - 16:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 171
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

در ایران سالانه ۸۰ - ۷۳ میلیارد نخ سیگار مصرف می شود.

برگزاری جلسه هماهنگی و تبادل‌نظر به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات در معاونت بهداشت

گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، جلسه هماهنگی و تبادل‌نظر را به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات برگزار کرد.

برگزاری جلسه هماهنگی و تبادل‌نظر به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات در معاونت بهداشت

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات، به همت گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت، جلسه هماهنگی و تبادل‌نظر روز یکشنبه 9 اردیبهشت 1403 در سالن غدیر این معاونت با حضور دکتر علیرضا صدرایی مدیر گروه سلامت محیط و کار، مدیران گروه و واحدهای ستادی معاونت بهداشت، کارشناسان سلامت محیط و کار ستاد معاونت، شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر، ری و مرکز بهداشت جنوب تهران و سایر کارشناسان و مدعوین برگزار شد.    
در ابتدا دکتر صدرایی ضمن خیر مقدم به مدعوین، در بخشی از مطالب خود گفت: گسترش قلیان بین خانواده‌ها به شدت زیاد شده است و اکثر دورهمی‌های خانوادگی با مصرف قلیان همراه است که کودکان از این موضوع بسیار آسیب پذیر خواهند بود حس کنجکاوی به مصرف و تست؛ همچنین در حال حاضر بیشتر کافه‌ها و رستوران‌هایی که اطراف دانشگاه دایر شده است این خدمات را ارائه می‌دهند و خانم‌ها گرایش بیشتری به سمت استفاده از قلیان دارند. سیر بروز سرطان بسیار زیاد در سنین 30 الی 35 سالگی دیده می‌شود. در آقایان سرطان معده و پروستات و در خانم‌ها سرطان مری بسیار شایع است.
در ادامه مهندس شهرود قنبرزاده رئیس گروه بهداشت محیط، ضمن تاکید بر اولویت آموزش گروه‌های هدف بویژه کودکان و دانش آموزان و استفاده از ظرفیت ائمه جمعه و جماعات برای آموزش و فرهنگ‌سازی به لزوم برخورد با تخلفات از جمله فروش غیر مجاز، فروش نخی، فروش به افراد زیر 18 سال، فروش دخانیات در شعاع 100 متری مدارس و تبلیغات در مراکز و اماکن عمومی توسط واحدهای بهداشت محیط شبکه‌ها شده و آماری از مصرف دخانیات در کشور به شرح زیر ارائه دادند:
در ایران سالانه ۸۰ - ۷۳ میلیارد نخ سیگار مصرف می شود. سالانه ۶۰ هزار نفر در اثر مصرف سیگار جان خودشان را از دست می‌دهند و احتمال افزایش آن به ۲۰۰ هزار نفر در ۱۰ سال آینده وجود دارد. براساس آخرین آمار وزارت بهداشت ۲۵/۸۸ درصد مردان و ۴/۴۴ درصد زنان ایرانی دخانیات مصرف می‌کنند(بطور متوسط ۱۴ درصد) مصرف روزانه سیگار در( زنان ۲۴- ۱۸ ) در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۵، ۱۹۰ درصد و مصرف قلیان در این مدت ۵۴ درصد رشد داشته است. سن شروع مصرف سیگار به ۱۳ تا ۱۵ سال کاهش پیدا کرده است. میزان مصرف دخانیات در( گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ ) در سال ۹۵ نسبت به سال ۸۶ ، ۱۳۳ درصد رشد داشته است. این میزان برای( گروه های سنی ۱۸ تا ۲۴ ) و ( ۲۵ تا ۳۴ ) به ترتیب حدود ۹۰ و ۹۱ درصد بوده است. ایشان تاکیید داشتند تمامی برنامه‌ها باید در طول سال مداومت داشته و مختص به هفته و زمان خاص نباشد.
سپس دکتر نرجس توکلی کیا گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت، در خصوص انواع دودهای سیگار مطالبی را بیان و اشاره کرد که استفاده از (سیگار الکترونیکی یا ویپ vape) بخاطر بوی خوشایند، طعم‌های مختلف و... بسیار رایج شده است و در سوپرمارکت‌ها و حتی اپلیکیشن اسنپ فود به راحتی قابل سفارش است. بازیگران سریال‌های تلویزیونی که از محبوبیت مردمی برخوردار هستند می‌توانند الگوهای نادرستی باشند و تبلیغ ترویج مصرف سیگار را در بین مخاطب خود داشته باشند. از آنجائیکه امروز دنیای مدیا است، پیشنهاد می‌شود مفاهیم آموزشی در بستر موشن گرافی ارائه شود.   
در ادامه دکتر نجم الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت، تاکید کرد که در موضع آموزش و فرهنگ‌سازی می‌توانیم از ظرفیت سفیران سلامت استفاده کنیم و موضوعات را دسته بندی کنیم، بحث کودک را از بحث نوجوان جدا کنیم و تصمیم بگیریم که پیام را چگومه می‌خواهیم انتشار دهیم، آموزش هزینه دارد از این‌رو باید هدفمند باشد و حلقه‌ی نگارش دستورالعمل‌ها اثر بخشی و تغییر رفتار ایجاد کند. می‌توان از ظرفیت‌های tums Res و tums Talk روابط عمومی دانشگاه استفاده ‌کرد.
سپس مهندس سعید پرویزی از منطقه 17 شهرداری تهران، درخواست همکاری سایر واحدها را داشتند و گله‌مند بودند که چرا منطقه‌ی ۱۷ بصورت پایلوت برای این طرح انتخاب شده است، حجم کار بسیار بالاست و با مقاومت کسبه و مردم برای اعمال قانون در خصوص پلمب مراکز عرضه کننده قلیان و فروش دخانیات مواجه هستیم.
در پایان مهندس فریده مصطفایی کارشناس برنامه کنترل دخانیات، اشاره کردند از 5 تا 11 خرداد به هفته مبارزه با دخانیات تعلق دارد و شعاری برای هر روز در نظر گرفته شده است. پیشگیری از مصرف دخانیات با فرهنگ‌سازی و آموزش سلامت جامعه با اولویت دانش آموزان و دانشجویان باید در دستور کار قرار گیرد.
لازم به یادآوری است این جلسه بابت هماهنگی بیشتر بین بخشی زودتر از موعد مقرر در نظر گرفته شد.

گالری عکس مرتبط به این جلسه را در پایین همین صفحه مشاهده کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 264493
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه