• تاریخ انتشار : 1402/07/17 - 21:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 186
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته بهداشت روان

دکتر اولیائی منش معاون بهداشت در پیامی به مناسبت هفته بهداشت روان نوشت: انسان از دو بعد جسم و روح تشکیل شده است که باید از هر دو بعد محافظت نماید و نیازهای هر دو را برآورده سازد. انسان مضطرب افسرده و بحران زده قرن حاضر بیش از هر زمان به سلامت روان نیازمند است.

 دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت,

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، پیام دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت به مناسبت هفته بهداشت روان به شرح ذیل است:
دهم اکتبر از طرف فدراسیون جهانی بهداشت روان(WFMH) به عنوان "روز جهــــــانی بهـــــــداشت روان "‌ نامگذاری شده است. این فدراسیون برای این روز در هر سال، یک شعار خاص را انتخاب می‌کند. در ایران  (18لغایت24 مهر) به نام هفته بهداشت روان نام‌گذاری شده است و عمده‌ترین هدف در این هفته ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است .
شعار امسال روز جهانی بهداشت روان"سلامت روان مسئولیت فردی و اجتماعی همه ماست"  
MENTAL HEALTH IS A PERSONAL AND SOCIAL RESPONSIBILITY FOR ALL OF US
سلامت روان جامعه، از دو بعد سلامت روانی جامعه و سلامت روانی گروه‌های خاص مورد توجه قرار می‌گیرد. از مهم‌ترین مسائل مربوط به سلامت روان، بحث پیشگیری و ارتقای سلامت روان است، که هدف آن کاهش بروز، طول مدت و ناتوانی ماندگار اختلالات روانی است. ولی متاسفانه در بسیاری از نقاط جهان بهداشت و بیماری‌های روانی با وجود نقش عمده آنها در سلامت عمومی، در درجه اهمیت پایین‌تری نسبت به سلامت و بیماری‌های جسمانی واقع شده و مورد غفلت قرار گرفته است. انسان از دو بعد جسم و روح تشکیل شده است که باید از هر دو بعد محافظت نماید و نیازهای هر دو را برآورده سازد. انسان مضطرب افسرده و بحران زده قرن حاضر بیش از هر زمان به سلامت روان نیازمند است.
 یکى از شرایط لازم براى دست‏ یابى به سلامت روان، برخوردارى از یک نظام ارزشى منسجم است. ارزش‏‌ها، اساس و بنیان یکپارچگى شخصیت ‏سالم و سازمان‏ دهنده‌هاى اصلى اعمال و رفتارهاى انسان به شمار می‌روند. دین با دارا بودن چنین نظام ارزشی موجبات سلامت جسمی و روانی و ارتقای بهداشت روان را فراهم می‌کند.
پیشگیری از اختلالات روانی در دو سطح صورت می‌گیرد. در سطح اول پیشگیری توسط بهورزان و مراقبین سلامت صورت می‌گیرد که به ارائه خدماتی نظیر: ارزیابی اولیه سلامت روان، سلامت اجتماعی و مواد و الکل و دخانیات می پردازند که با هدف جلوگیری از بروز بیماری از طریق حذف عوامل سبب ساز و کاهش عوامل خطرساز است. در سطح دوم پیشگیری توسط کارشناسان سلامت روان و پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت در راستای شناسایی زودرس و درمان سریع بیماری یا اختلال به منظور کاهش شیوع اختلال از طریق کوتاه کردن مدت آن برای تمامی گروه‌های سنی صورت می‌پذیرد.
بطور کلی سلامت روان حق مسلّم همه افراد جامعه است و این فرهنگ اهمیت دادن به سلامت روان، باید در جامعه نهادینه شود. هدف از برگزاری هفته سلامت روان، افزایش توجه و آگاهی بخشی درخصوص موضوع سلامت روان در بین مردم و مسئولان جامعه است؛ و باید همانند سلامت جسم، سلامت روان نیز برای همگان مورد اهمیت قرار گیرد، تا جامعه‌ای پرنشاط و سالم داشته باشیم.
در تمامی مراکز و پایگاه‌های تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، خدمات غربالگری و مدیریت اختلالات روانپزشکی، غربالگری و مدیریت خشونت خانگی، غربالگری و مدیریت اعتیاد به صورت رایگان در حوزه سلامت روان ارائه می‌شود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 247902
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه