طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا
برگزاری کارگاه آموزشی طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا در معاونت بهداشت
با هدف ارتقاء سطح آگاهی و آمادگی نیروهای بهداشتی و درمانی در مواجهه با بحرانهای بهداشتی، گروه مدیریت مبارزه و پیشگیری با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران کارگاه آموزشی با عنوان «طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا» را برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در راستای ارتقاء سطح آگاهی و آمادگی تیمهای بهداشتی و درمانی در بیمارستانها و مناطق شهری و روستایی برای مقابله با بحرانها و طغیانهای احتمالی، کارگاه آموزشی یکروزهای با محوریت «طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا» در تاریخ ۶ خرداد 1404 در سالن اجتماعات معاونت درمان برگزار شد.
این برنامه با مشارکت گروه تخصصی واگیر معاونت بهداشت و با حضور اساتیدی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران برگزار گردید. گروه هدف این کارگاه شامل مدیران گروه بیماریهای واگیر سه دانشگاه مذکور، کارشناسان بهداشت محیط و بیماریها، سوپروایزرهای کنترل عفونت بیمارستانها و اعضای EOC دانشگاهها بود.
در این نشست تخصصی، اهمیت گزارشدهی فوری طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا بر اساس نظام مراقبت بیماریهای واگیر کشور مورد تأکید قرار گرفت. طبق دستورالعملهای جاری، در صورت بروز علائم گوارشی مشابه در دو نفر یا بیشتر که از یک ماده غذایی یا آشامیدنی مشترک استفاده کردهاند، طغیان بیماری تلقی شده و باید بهصورت تلفنی و فوری به سیستم سلامت گزارش شود.
همچنین در این کارگاه، مباحثی همچون معرفی نظام مراقبت بیماریها، نقش همکاریهای بینبخشی در مدیریت بحران، راهکارهای پیشگیری و کنترل طغیانها، نحوه نمونهبرداری و بررسیهای آزمایشگاهی آب، غذا و نمونههای انسانی، و نحوه ارزیابیهای اپیدمیولوژیک، محیطی و آزمایشگاهی توسط تیمهای واکنش سریع ارائه و مورد بحث قرار گرفت.
برگزاری این کارگاه بخشی از برنامههای ساختاریافته نظام سلامت کشور در راستای کاهش شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا و ارتقاء آمادگی نیروهای تخصصی در مواجهه با بحرانهای بهداشتی در سطح ملی است.
ارسال نظر