چشم‌انداز مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی تهران:

مقدمه:

دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب علمی و آموزشی پیشرو در حوزه سلامت، نقشی محوری در ارتقای سلامت جامعه و خانواده ایفا می‌کند. در راستای سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و سلامت خانواده، این دانشگاه برنامه‌های مدون و جامعی را در این زمینه تدوین و اجرا کرده است.

چالش‌ها:

امروزه، ایران با چالش‌های متعددی در حوزه جمعیت و خانواده روبرو است. کاهش نرخ باروری، افزایش سن ازدواج، طلاق و ناباروری از جمله این چالش‌ها هستند. این چالش‌ها می‌توانند پیامدهای منفی متعددی برای جامعه به همراه داشته باشند، از جمله:

  • پیری جمعیت: پیری جمعیت می‌تواند منجر به افزایش بار هزینه‌های نظام سلامت، کاهش نیروی کار و کند شدن رشد اقتصادی شود.
  • کاهش انسجام اجتماعی: خانواده به عنوان بنیان جامعه، نقش مهمی در انسجام اجتماعی ایفا می‌کند. ضعف بنیان خانواده می‌تواند منجر به افزایش آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، جرم و جنایت شود.

 

چشم‌انداز:

دانشگاه علوم پزشکی تهران با درک صحیح از این چالش‌ها، چشم‌اندازی روشن برای مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده ترسیم کرده است. این چشم‌انداز بر پایه اصول زیر استوار است:

  • تمرکز بر پیشگیری: پیشگیری از وقوع بارداری‌های ناخواسته، ترویج ازدواج به موقع و آگاهانه، ارائه آموزش‌های لازم به زوجین در زمینه فرزندآوری و سلامت باروری از جمله اقدامات پیشگیرانه‌ای هستند که در این راستا انجام خواهند شد.
  • حمایت از خانواده: ارائه خدمات مشاوره و مددکاری به خانواده‌ها، حمایت از زنان باردار و مادران شیرده، ایجاد تسهیلات برای اشتغال زنان و ... از جمله اقداماتی هستند که برای حمایت از خانواده‌ها در نظر گرفته شده‌اند.
  • ارتقای سطح آگاهی: افزایش آگاهی جامعه از اهمیت فرزندآوری، سلامت باروری و ازدواج پایدار از طریق برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و رسانه‌ای از جمله اقداماتی هستند که برای ارتقای سطح آگاهی انجام خواهند شد.
  • توانمندسازی: توانمندسازی زوجین و خانواده‌ها در زمینه فرزندآوری، تربیت فرزند و ... از جمله اقداماتی هستند که برای توانمندسازی جامعه در این زمینه انجام خواهند شد.

اقدامات:

دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تحقق این چشم‌انداز، اقدامات مختلفی را در نظر گرفته است. از جمله این اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد مراکز مشاوره و خدمات مامایی: این مراکز به ارائه خدمات مشاوره قبل، حین و بعد از بارداری به زوجین می‌پردازند.
  • برگزاری دوره‌های آموزشی: دوره‌های آموزشی مختلفی در زمینه فرزندآوری، سلامت باروری، ازدواج و ... برای اقشار مختلف جامعه برگزار خواهد شد.
  • انجام پژوهش‌های علمی: پژوهش‌های علمی مختلفی در زمینه عوامل مؤثر بر باروری، ناباروری، ازدواج و ... انجام خواهد شد.
  • توسعه همکاری‌های بین‌بخشی: همکاری‌های بین‌بخشی با سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط برای اجرای برنامه‌های مربوط به جوانی جمعیت و سلامت خانواده گسترش خواهد یافت.

نقش آحاد جامعه:

موفقیت در تحقق این چشم‌انداز نیازمند مشارکت و همکاری همه آحاد جامعه است. خانواده‌ها، زوجین، جوانان، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی و ... همگی باید در این زمینه مشارکت کنند.

دانشگاه علوم پزشکی تهران با تعهد به رسالت خود در قبال سلامت جامعه، از هیچ تلاشی برای تحقق این چشم‌انداز و ارتقای سلامت خانواده‌ها دریغ نخواهد کرد.

نتیجه‌گیری:

مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده از جمله مهم‌ترین مسائلی است که جامعه ایران با آن روبرو است. دانشگاه علوم پزشکی تهران با اتخاذ رویکردی جامع و با مشارکت همه آحاد جامعه، تلاش می‌کند تا چشم‌اندازی روشن برای این حوزه ترسیم کند و به ارتقای سلامت خانواده‌ها و جامعه کمک کند.

  • تاریخ انتشار : 1403/08/10 - 07:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 167
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دیدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی تهران با مدیران، کارشناسان و کارکنان معاونت بهداشت

دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در معاونت بهداشت با معاون بهداشت، مدیران ستادی و شبکه‌های تابعه معاونت بهداشت دیدار کرد و از نزدیک در جریان روند اجرای برنامه‌ها، فعالیت‌ها و مشکلات این معاونت قرار گرفت.

دیدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی تهران با مدیران، کارشناسان و کارکنان معاونت بهداشت

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، روز چهارشنبه 9 آبان 1403 دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در معاونت بهداشت با دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت، معاون اجرایی، معاون فنی، رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران و مدیران شبکه بهداشت و درمان شهرستان‌های اسلامشهر، ری و مدیران ستادی معاونت بهداشت دیدار کرد و از نزدیک در جریان روند اجرای برنامه‌ها، فعالیت‌ها و مشکلات آنها قرار گرفت.

در ابتدا دکتر اولیائی منش با عرض خوش آمدگویی خدمت دکتر سید رضا رئیس کرمی، در خصوص برنامه‌ها، فعالیت‌ها و اقداماتی که در معاونت بهداشت، مراکز و شبکه‌های تابعه دانشگاه در حال اجرا است مطالبی را ارائه کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم در دوران جدید مدیریت دانشگاه، قدم‌های مثبت و مؤثری را در خصوص پیشبرد اهداف بهداشت دانشگاه برداریم.

در ادامه مدیران ستادی و شبکه‌های تابعه معاونت بهداشت به اختصار به معرفی برنامه‌ها و دستاو‌ردها حوزه تخصصی خود در طی سه سال گذشته پرداختند.

در پایان جناب آقای دکتر رئیس کرمی در سخنانی ضمن تشکر از دعوت و فراهم کردن فرصت دیدار با مدیران و مسئولین معاونت بهداشت، در مطالب خود به این نکته اشاره کردند که به میزانی که هر کشور به حوزه بهداشت اهمیت داده و آن را در اولویت قرار دهد، نظام سلامت آن کشور در ریل درست قرار گرفته و پیشرفت‌های چشمگیری را شاهد خواهد بود. خوشبختانه کشور ما نیز پس از انقلاب اسلامی در نظام سلامت پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ و حوزه بهداشت یکی از حوزه‌‌های موفق در میان بخش‌های مختلف نظام سلامت بوده است. البته چالش‌ها و مشکلاتی در این حوزه به تناسب تغییر محیط و نیازها داریم که بتدریج باید مرتفع شود. ایشان ضمن اشاره به اولویت‌های حال حاضر نظام سلامت کشور از جمله استقرار پزشکی خانواده و نظام ارجاع و نیز موضوع جوانی جمعیت، به تعامل بیشتر حوزه بهداشت با سایر بخش‌های دانشگاه و استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی دانشگاه و مراکز تحقیقاتی دانشگاه در همگانی سازی آموزش‌های سلامت و انتقال اطلاعات درست مورد نیاز سلامت به مردم اشاره کردند.

ایشان در ادامه با ابراز خرسندی از موفقیت‌های به دست آمده در نظام سلامت ایران، گفت: «در کشور ما، به پشتوانه دانش، تعهد و تلاش متخصصان و مسئولان، پیشرفت‌های بزرگی در حوزه‌های تشخیص و درمان حاصل شده است. امروز حوزه بهداشت و سلامت به یکی از موفق‌ترین عرصه‌های علمی و خدماتی کشور تبدیل شده و نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه دارد.»
وی تاکید کرد که همکاری میان ارکان مختلف دانشگاه علوم پزشکی تهران، به ویژه در حوزه‌های بهداشت و درمان، می‌تواند در تحقق اهداف نظام سلامت کشور موثر باشد و آینده‌ای روشن برای جامعه رقم بزند.

در پایان، دکتر رییس کرمی از زحمات همه نیروهای خدوم حوزه بهداشت دانشگاه تشکر کردند و مقرر شد جلسات با حضور ایشان برای کمک به رفع چالش‌های حوزه بهداشت تداوم یابد.

گالری عکس مرتبط به این جلسه را در پایین همین صفحه مشاهده کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم,معاونت,مدیریت,اخبار معاونت,رویدادها و اطلاعیه‌ها,دستاوردهای معاونت,ریاست,معاون فنی,معاون اجرایی,مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده,اخبار مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده,گروه سلامت بهداشت و محیط کار,اخبار گروه سلامت بهداشت و محیط کار,گروه بیماری های غیرواگیر,اخبار گروه بیماری های غیرواگیر,گروه بیماری های واگیر,اخبار گروه بیماری های واگیر,گروه آموزش و ارتقا سلامت,اخبارگروه آموزش و ارتقا سلامت,گروه سلامت روان,اخبارگروه سلامت روان,مدیریت شبکه و ارتقاء بهداشت,اخبار شبکه و ارتقاء بهداشت,گروه بهبود تغذیه و جامعه,اخبار گروه بهبود تغذیه و جامعه,گروه سلامت دهان و دندان,اخبار گروه سلامت دهان و دندان,واحد امور دارویی ,اخبار واحد امور دارویی ,گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس,اخبار گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس,واحد فناوری و اطلاعات,اخبار واحد فناوری و اطلاعات
  • کد خبر : 282740
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه