پیام مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه در خصوص هفته ملی سلامت بانوان ایران

"سلامت زنان در دوره کرونا"

دکتر نرجس توکلی کیا مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه در پیامی هفته ملی سلامت بانوان ایران را که همه ساله در هفته آخر مهر برگزار می‌شود را تبریک گفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت به شرح ذیل است:

فرارسیدن هفته ملی سلامت بانوان ایران که همه ساله در هفته آخر مهر برگزار می‌شود را تبریک عرض می‌کنم.

امسال فرارسیدن هفته ملی سبا در حالی برگزار می‌شود که در شرایط همه گیری کووید 19 در تمام دنیا هستیم، از این‌رو شعار هفته مذکور با عنوان  " سلامت زنان در دوره کرونا" بر این مطلب مهم تاکید دارد که سلامت زنان را بیش از پیش جدی بگیریم.

از آنجایی که زنان محور مهم خانواده هستند تاثیر طولانی مدت این همه گیری بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی آنان می‌تواند آسیب‌های جدی به خانواده و جامعه وارد کند.

توجه به زنان آسیب پذیر جامعه مانند زنان سرپرست خانوار از یک سو و زنان شاغل در نظام سلامت که در خط مقدم مبارزه با اپیدمی‌ کووید 19 هستند از سوی دیگر نیز باید به طور جدی مورد توجه قرار داشته باشد.

با این وجود، تلاش‌ها و اقدامات بسیار زیادی که برای حفظ جان مادران در دوران بارداری و پس از زایمان صورت گرفته قابل تقدیر است اما تاثیر استرس‌های دوره همه گیری کووید 19  بر سلامت روانی آنان را نباید نادیده گرفت.

بر این اساس زنان برای گذر از این دوره سخت زندگی نیازمند " آگاهی، هوشیاری و حمایت همه جانبه" در خانواده و جامعه هستند.

امید است که با ارائه آموزش‌های مورد نیاز، بتوانیم آنان را در رسیدن به خودمراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده یاری کنیم.

دکتر نرجس توکلی کیا

مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه