آزمایشگاه جامع بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشت

فعالیت آزمایشگاه جامع بهداشت محیط و حرفه‌ای، به‌صورت کاملا مستقل از آزمایشگاه‌های تشخیص طبی بوده و از نظر انجام آزمایشات شیمی و فیزیک، آزمایشگاه مرجع در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، انسان بالغ روزانه به حدود یک لیتر و نیم تا سه لیتر آب نیاز دارد از آنجا که یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال عوامل میکروبی در جوامع بشری آب آلوده است، لذا شناسایی آلودگی‌های میکروبی در بهداشت عمومی و حفظ سلامت جامعه بسیار موثر است. بنابراین بهسازی آب امری اساسی در خصوص حذف اثرات زیان‌آور بر سلامت و ادامه زندگی بشر و اولین قدم در برنامه بهداشتی آب از بین بردن عوامل بیماری‌زا در محیط آن است. لذا امروزه کیفیت آب به‌عنوان یکی از مشکلات زیست‌محیطی در نقاط مختلف جهان مطرح است.
 در شهر بزرگ تهران گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران در آزمایشگاه جامع بهداشت، شناسایی آلودگی‌های میکروبی، امنیت غذا، آب، فاضلاب و هوا را انجام داده و به‌صورت هفتگی اقدام به پایش آب آشامیدنی و آب چاه مناطق مختلف جنوب تهران، شهر ری و اسلامشهر می‌کند.
همچنین این آزمایشگاه در سال 1400 به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی (Labsnet) درآمد و پس از تکمیل مراحل پذیرش به‌عنوان عضو مستعد عضویت در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبری پذیرش شد.
آزمایشگاه جامع بهداشت زیر نظر واحد سلامت محیط و کار معاونت بهداشت قرار دارد و فعالیت این آزمایشگاه به‌صورت کاملا مستقل از آزمایشگاه‌های تشخیص طبی بوده و از نظر انجام آزمایشات شیمی و فیزیک، آزمایشگاه مرجع در معاونت بهداشت است.
فعالیت‌های این آزمایشگاه شامل انجام آزمون‌های شیمیایی، فیزیکی و میکروبی با استفاده از آخرین روش‌های آزمایشگاهی مطابق استانداردهای ملی برنامه‌ی عملیاتی این واحد بر اساس هدف کلی ارتقای صحت و دقت نتایج آزمایشات انجام ‌شده تنظیم ‌شده است.
هدف کلی این آزمایشگاه ارتقای سطح سلامت جامعه تحت پوشش، افزایش سطح امنیت غذا، آب، فاضلاب و هوا، افزایش رضایت‌مندی گیرندگان خدمات و افزایش تحقیقات کاربردی در زمینه‌ی عوامل مرتبط با سلامت است.