برگزاری جلسه تهیه برنامه عملیاتی- اجرایی تصویب‌نامه سند ملی مقابله با تهدید زیستی آئدس؛ مصوب کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور در معاونت بهداشت

به همت گروه مدیریت خطر بلایا، حوادث و پدافند غیرعامل معاونت بهداشت، اولین جلسه تهیه برنامه عملیاتی- اجرایی تصویب‌نامه سند ملی مقابله با تهدید زیستی آئدس؛ مصوب کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، به همت گروه مدیریت خطر بلایا، حوادث و پدافند غیرعامل معاونت بهداشت، اولین جلسه تهیه برنامه عملیاتی- اجرایی تصویب‌نامه سند ملی مقابله با تهدید زیستی آئدس؛ مصوب کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور با حضور مهرزاد ناصری، سرپرست معاون فنی، مدیران و نمایندگان گروه‌های تخصصی معاونت بهداشت در سالن مدافعان سلامت این معاونت تشکیل شد.
در این جلسه دکتر مهرزاد ناصری معاون فنی معاونت بهداشت با اشاره به استفاده از درس‌آموخته‌های همه‌گیری کرونا، بر انجام فعالیت‌های به‌موقع و متناسب با دستورالعمل‌های ابلاغی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر و سازمان پدافند غیرعامل کشور با هدف پیشگیری و کنترل بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم تاکید کرد. ایشان همچنین آموزش و اطلاع رسانی به کارکنان و جمعیت عمومی، تقویت نظام مراقبت بیماری (حشره شناسی، آزمایشگاهی و انسانی)، تشدید فعالیت‌های بهسازی محیط و از بین بردن زیستگاه‌های احتمالی پشه، دقت در ثبت و پیگیری موارد بیماری و مرگ و میر را از مهمترین وظایف معاونت بهداشت به منظور پیشگیری و کنترل بیماری‌های منتقله از آئدس مهاجم دانست.
پروین جانانی، رییس گروه مدیریت خطر بلایا، حوادث و پدافند غیر عامل معاونت بهداشت ضمن ارایه توضیحاتی درمورد دستورالعمل طرح ملی مقابله با تهدید زیستی آئدس (مصوب کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور) عنوان کرد اگرچه در حال حاضر استان تهران در مرحله سناریوی اول مقابله با تهدید زیستی آئدس قرار دارد، اما با توجه به برنامه پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریت‌ها (برنامه EOP) ضرورت انجام تمرین و مانور جهت ارتقاء آمادگی پاسخ نظام سلامت به همه‌گیری احتمالی بیماری با حضور تمامی واحدهای ارایه دهنده خدمات وجود داشته و هماهنگی با واحدهای مربوطه برای اجرای مانور دورمیزی در دست اجراست.
دکتر علی نیک فرجام، مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت ضمن ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده از جمله به‌روز رسانی تیم‌های واکنش سریع مرکز/شبکه‌های تحت پوشش و تامین بخشی از تجهیزات مورد نیاز برنامه پیشگیری از بیماری‌های منتقله از پشه آئدس، بر اهمیت فعالیت‌های بهسازی محیط در این مرحله (مرحله آمادگی) تاکید کرد. ایشان همچنین آمادگی دانشگاه در بحث مراقبت مرزی بیماری‌های منتقله از پشه آئدس را با ذکر فرایند اجرای کار بیان کرد.
در ادامه، به انتظارات از گروه‌های فنی معاونت بهداشت به منظور اجرای دستورالعمل مذکور پرداخته شد. همچنین گروه‌های مربوطه گزارشی از فعالیت‌های خود در این برنامه را ارایه کردند.