تغذیه با شیر مادر و معرفی بانک شیر در تهران
برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه با شیر مادر و معرفی بانک شیر در تهران همزمان با هفته ملی جمعیت
همزمان با هفته ملی جمعیت و با هدف افزایش آگاهی و توانمندسازی فعالان حوزه سلامت مادر و کودک، کارگاه آموزشی با محوریت «ترویج تغذیه با شیر مادر، معرفی بانک شیر مادر و مراقبت تکاملی نوزاد و کودک» با همکاری اداره سلامت شهرداری تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، همزمان با هفته ملی جمعیت و با هدف افزایش آگاهی و توانمندسازی فعالان حوزه سلامت مادر و کودک، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ کارگاه آموزشی با محوریت «ترویج تغذیه با شیر مادر، معرفی بانک شیر مادر و مراقبت تکاملی نوزاد و کودک» با همکاری اداره سلامت شهرداری تهران برگزار شد.
این کارگاه با حضور کارشناسان گروه مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده معاونت بهداشت، ویژه دبیران منطقهای کانون مادرانه مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران بهعنوان پل ارتباطی مستقیم با مادران، در ساختمان ستاد مدیریت بحران منطقه ۲۱ برگزار شد.
نقش بیبدیل شیر مادر در رشد و تکامل نوزاد
در این نشست، رقیه کمرلویی، مشاور شیردهی و کارشناس برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت، با تاکید بر اهمیت شیر مادر در سلامت نوزاد گفت: «در هیچ مرحلهای از زندگی، تنها یک ماده غذایی مانند شیر مادر نمیتواند بهتنهایی نیازهای تغذیهای انسان را برطرف کند، مگر در اوایل دوران شیرخوارگی.»
وی افزود: «شیر مادر مایعی پیچیده، پویا و سرشار از مواد مغذی و عوامل زنده و فعال است که برای سلامت و تکامل شیرخوار ضروری است. تغذیه موفق با شیر مادر نیازمند آموزش، حمایت اجتماعی و فرهنگی است. شیردهی مهارتی آموختنی است که باید همانند سایر مهارتها کسب شود.»
در ادامه، وضعیتهای مختلف شیردهی، فواید آن و نیز مضرات استفاده از شیر خشک و شیشهشیر با بهرهگیری از مولاژ و وسایل کمکآموزشی به شرکتکنندگان آموزش داده شد.
تشویق به اهدای شیر مادر و آشنایی با بانک شیر
در بخش دیگری از کارگاه، محبوبه محمد حسینی، کارشناس برنامه سلامت نوزادان، ضمن معرفی فعالیتهای بانک شیر مادر، به نقش آن در کاهش مرگ و عوارض نارسی نوزادان پرداخت و از دبیران کانونهای مادرانه خواست با ارتقای سطح آگاهی و فرهنگسازی، مادران دارای نوزاد زیر یک سال را به اهدای شیر ترغیب کنند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت «هزار روز طلایی اول زندگی» بر لزوم ارتباط عاطفی مستمر میان مادر و کودک، حساسیت و پاسخدهی مادر و تأثیر مستقیم آن بر تکامل جسمی و روانی کودک تاکید کرد.
در پایان این نشست، پوسترهای اطلاعرسانی بانک شیر مادر، لیوانهای تبلیغاتی، جاکلیدیهای آموزشی و سایر ابزارهای کمکآموزشی تهیهشده توسط معاونت بهداشت، میان دبیران کانونهای مادرانه توزیع شد.
ارسال نظر