• تاریخ انتشار : 1404/04/18 - 11:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 87
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

کارگروه پدافند غیرعامل

برگزاری کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر اولیائی منش، معاون بهداشت و رئیس کارگروه زیستی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن قدردانی از فداکاری و تعهد نیروهای بهداشت در مواجهه با شرایط خاص با بیان اینکه نگرانی از وقوع حوادث غیرمترقبه نباید موجب اختلال در عملکرد سیستم شود، تصریح کرد: لازم است همواره برای شرایط خاص برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم و واکنش سریع، مؤثر و منسجمی ارائه دهیم.

برگزاری کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ روز دوشنبه 16 تیرماه ۱۴۰۴، به دعوت کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت اولین جلسه تخصصی با هدف بررسی نقاط قوت، ضعف،فرصت‌ها، تهدیدها، چالش‌ها، راهکارها و درس آموخته‌های حوادث اخیر با حضور معاون بهداشت دکتر علیرضا اولیائی منش، معاونان فنی و اجرایی، مدیران و رئوسای گروه‌ها، کارشناسان مسئول بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای، غذا و دارو و گسترش شبکه‌ها بهمراه کارشناسان ستادی واحدهای مختلف معاونت بهداشت دانشگاه در سالن مدافعان سلامت برگزار شد.

دکتر علیرضا صدرائی، مدیر گروه واحد سلامت محیط وکار ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری امام حسین (ع)، با قدردانی از زحمات تمامی همکاران حوزه بهداشت در ایام 12 روزه، هدف از تشکیل این جلسه را  ادامه مسیر برنامه‌ریزی علمی، تقویت هماهنگی بین بخشی، ارتقاء آمادگی تیم‌های واکنش سریع، و استانداردسازی خدمات اعلام کرد.

دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت و رئیس کارگروه زیستی ضمن تشکر از فداکاری و تعهد نیروهای بهداشت در مواجهه با شرایط خاص با بیان اینکه نگرانی از وقوع حوادث غیرمترقبه نباید موجب اختلال در عملکرد سیستم شود، تصریح کرد: «لازم است همواره برای شرایط خاص برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم و واکنش سریع، مؤثر و منسجمی ارائه دهیم.»
همچنین ایشان از اقدامات عملیاتی همچون بازدید میدانی از سطح شبکه‌ها و پایگاه‌ها و نظارت بر روند  ارائه خدمات به مراجعه کنندگان گزارشی را ارائه دادند و در ادامه در خصوص موارد ذیل مطالبی را تشریح کرد:

انتخاب دکتر توکلی به عنوان مسئول هماهنگی در سطح استان تهران و تشکیل جلسه در بیمارستان رسول اکرم.
تأکید بر اهمیت شناسایی نقاط ضعف، و تاکید بر ارزیابی مواردی چون محتوای آموزشی، منابع انسانی، دارو، تجهیزات و غیره.
ممنوعیت بهره‌گیری از نرم‌افزارهای خارجی در شرایط بحران.
پیشنهاد شد افرادی که در شرایط بحران نقش فعال و برجسته‌ای داشتند، به عنوان نماد ایثار معرفی و تشویق شوند.
تعیین واحدهای جایگزین در صورت آسیب به شبکه‌های بهداشت و درمان و واحدهای خدمات رسان.
تعیین جایگزین برای مدیران و مسئولان.
همچنین وی نقش بهداشت محیط و حرفه‌ای در این زمان‌ها بسیار حیاتی دانست و اشاره کرد ممکن است افراد سودجو و خائن از نبود نظارت و کنترل‌های لازم برای ایجاد مشکلات بهداشتی از قبیل: توزیع محصولات فاسد، بی‌کیفیت و غیرمناسب به مردم می‌شود که می‌تواند سلامت جامعه را تهدید کند سوء استفاده کنند. از این رو باید مراقبت‌های لازم انجام شود و نظارت‌های دقیق صورت گیرد تا از وارد آمدن آسیب به مردم جلوگیری شود و در مواقع بحرانی بهترین تصمیم‌گیری‌ها برای اعمال قانون برای متخلفین انجام شود.

دکتر مهرزاد ناصری، معاون فنی به تحلیل آماری شبکه‌های مختلف خدمات سلامت پرداخت و بر حفظ دسترسی مردم به خدمات و جلوگیری از قطع آن‌ها تأکید کرد. وی در بررسی عملکرد ۱۰ روزه بحران اخیر، اشاره کرد که در هفته نخست حمله ارائه خدمات با کاهش محسوسی مواجه شد و در هفته دوم، با پیگیری و برنامه‌ریزی مؤثر، مراقبت‌های پزشکی پیش‌بینی شد و مجموع فعالیت ها رشد قابل توجهی پیدا کرد. خدمات حوزه تغذیه و دندانپزشکی با چالش‌هایی مواجه شد، ولی مراقبت‌های مادران بدون اختلال انجام گرفت. همچنین در خصوص تعریف فعالیت‌های مورد نیاز در شرایط اضطرار مطالبی را بیان کرد.

پروین جانانی، کارشناس مسئول بلایا و حوادث معاونت بهداشت بر اهمیت آمادگی و  بهره گیری از ظرفیت تیم پاسخ سریع تاکید داشت و اهمیت اطلاع‌رسانی دقیق و جامع را جزء الزامات دانشت و نقش روابط عمومی را بسیار پررنگ تلقی و درخواست کرد براساس کتاب EOP برنامه ریزی‌ها انجام شود.

دکتر جمشید معتمد، مدیر شبکه و ارتقای بهداشت به مراکز فعال در بحران‌ اشاره داشت، واحدهایی از جمله مراکز حیوان‌گزیدگی، مراکز مشاوره بیماری‌ها و ...  همچنین پیشنهاد نصب بنرهای اطلاع‌رسانی و اعلام شماره‌های اضطراری را مطرح کرد. وی با اشاره به وجود نواقص در برخی شهرستان‌ها، خواستار بهبود هماهنگی با دانشگاه‌ها و ایجاد ساماندهی منسجم در شرایط بحران شد.

مهندس حسن کریمی، رئیس گروه بهداشت حرفه ای پدافند غیرعامل براساس اطلاعات ارائه شده در سایت پایداری ملی تعریفی از پدافد غیرعامل را به معنای اقدامات غیرمسلحانه که با هدف افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب‌پذیری، تداوم فعالیت‌های ضروری، و ارتقای مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمن انجام می‌شود ارائه داد. سپس بر ضرورت ایمن‌سازی زیرساخت‌های حیاتی از جمله بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و سیستم‌های برق و تامین ژنراتور برق برای مراکز جامع سلامت بحران و نصب سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق در مراکز تأکید کرد. همچنین، تعیین سیستم‌های جایگزین، مراکز جایگزین و افراد جایگزین در صورت حمله یا اختلال در شبکه بهداشت و درمان را  از محورهای مهم جلسه عنوان کرد.

در ادامه به سوالات و موارد مرتبط که از سوی شرکت کنندگان در جلسه مطرح شد پاسخ های لازم داده شد.

در پایان دکتر صدرائی، ضمن تشکر از مشارکت شرکت کنندگان در جلسه،  اعلام کرد داروخانه‌ها، به دلیل نیازهای خاص بیماران و کودکان، نقش مهمی در تامین شیر خشک دارند و مردم نیز به داروخانه‌های منتخب مراجعه می‌کنند.
وی در ادامه اشاره کرد که دفاتر خدمات سلامت، نقش مهمی در پیگیری فرآیند صدور کارت بهداشت دارند و جزو مراکزی هستند که می‌توانند برای صدور این کارت اقدام کنند. این دفاتر زیر نظر مستقیم واحد سلامت محیط وکار فعالیت می‌کنند و موظف به ارائه خدمات هستند در صورت عدم پاسخگویی می‌توان با آنها برخورد قانونی کرد.

  • کد خبر : 300574
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر

برگزاری کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت برگزاری کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت برگزاری کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت برگزاری کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت برگزاری کارگروه پدافند غیرعامل و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشت

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه