پیام معاون بهداشت به مناسبت هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی
دکتر اولیائیمنش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی پیامی را ارسال کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام دکتر علیرضا اولیائیمنش معاون بهداشت، به شرح ذیل است:
زندگی انسان امروزی چنان با رسانه پیوند خورده که میتوان گفت زندگی بدون رسانه، تقریبا غیرممکن است. وفور رسانهها و آوار اطلاعات از سویی و کمبود وقت از سوی دیگر، ما را ناچار میسازد که دست به انتخاب بزنیم و از بین رسانههای در دسترس و اطلاعات پیرامونمان، بهترینها را انتخاب کنیم و در این راه، آنچه میتواند به ما در انتخاب بهترین، ضروریترین و سالمترین اطلاعات کمک کند، داشتن تفکر غربالی (نقادانه) به جای تفکر اسفنجی است؛ تفکری که مصرف رسانهای را مدیریت کرده و به ما کمک کند ذهنمان، مانند اسفنج هر پیامی را به درون خود راه ندهد.
از نیمه دوم قرن بیستم میلادی، آنچه برای انسانهای امروزی اهمیت زیادی پیدا کرده، داشتن مهارتی به نام «سواد رسانهای» است که شناخت و انتخاب رسانههای مناسب برای دسترسی به اطلاعات، تجزیه و تحلیل نقادانه پیامهای رسانهای و تفسیر پیامها و ارزشهایی که از جانب رسانهها ارائه میشود از مهمترین اهداف آن است. سواد رسانه ای میکوشد خواندن سطرهای نانوشتۀ رسانه های چاپی، تماشای پلان های به نمایش در نیامده یا شنیدن صداهای پخش نشده از رسانه های دیداری شنیداری را به مخاطبان بیاموزد.
اهمیت سواد رسانهای و تاثیر آن بر ابعاد مختلف زندگی انسانها در دنیای امروز به حدی است که پس از بیانیه سازمان یونسکو در سال 1982 و برگزاری کنفرانسهای متعدد جهانی در مورد آموزش این مهارت، اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا به عنوان یک واحد درسی مهم در مقاطع مختلف تحصیلی به شمار میرود و 24 تا 30 اکتبر هر سال (مصادف با 2 تا 8 آبان) به عنوان «هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی» نامگذاری شده است. تاثیرپذیری سلامتی از سواد رسانه نیز در سالهای اخیر مورد توجه محققان قرار گرفته و بر اساس مطالعات پژوهشگران، رابطهای قابل توجه بین سواد رسانهای و سلامت جوامع انسانی در حیطههای مختلف مشاهده شده و مبحث «سواد سلامت رسانه» شکل گرفته است.
اینک در آستانه فرارسیدن «هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی» با شعار «پرورش اعتماد: ضرورت سواد رسانهای و اطلاعاتی»، سفیران سلامت، رابطان بهداشت و دیگر داوطلبان سلامت و علاقمندان به مباحث سلامتی را به بهره برداری از رسانههایی که با دقت نظر همکاران اینجانب در معاونت بهداشت دانشگاه تهیه میشوند، از جمله سایت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران (بخش آموزش سلامت همگانی) و صفحات و کانالهای «سفیران سلامت تهران» در شبکههای اجتماعی دعوت میکنم. همچنین بر تلاش کارکنان مجموعۀ بهداشت دانشگاه که با انتخاب و بهرهگیری از رسانههای معتبر فعال در حوزه بهداشت و سلامت، در راستای ارتقای سطح سلامت همنوعان خود میکوشند ارج مینهم و در این مسیر، موفقیت تک تک عزیزان را از خداوند منان خواهانم.
دکتر علیرضا اولیائیمنش
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران
ارسال نظر