معاونت بهداشت | بازدید معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل

متن دلخواه

  • تاریخ انتشار : 1404/09/12 - 13:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 13
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بازدید معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل از روند ارایه خدمات سلامت روانی اجتماعی در مراکز سراج

دکتر محمد‌علی جهانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بابل و گروه همراه از روند ارائه خدمات سلامت روانی اجتماعی در مراکز سراج، مرکز سلامت روان جامعه‌نگر مهرگان در منطقه ۱۷ و مرکز جامع سلامت شهری و رشد و تکامل پروفسور سید علیرضا مرندی تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب تهران بازدید کردند.

بازدید معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل از روند ارایه خدمات سلامت روانی اجتماعی در مراکز سراج

 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ روز چهارشنبه 12 آذر 1404 دکتر محمد‌علی جهانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل به همراه معاون و مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد خود از روند ارائه خدمات سلامت روانی اجتماعی در مراکز (سراج) مرکز سلامت روان جامعه نگر مهرگان در منطقه ۱۷ و مرکز جامع سلامت شهری و رشد و تکامل پروفسور سید علیرضا مرندی تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب تهران بازدید کردند. در این بازدید زهرا مرتضوی سرپرست مدیریت سلامت روانی و اجتماعی معاونت بهداشت، دکتر احمد شعبانیان معاون مرکز بهداشت جنوب، و سایر مدیران و کارشناسان سلامت روانی_ اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گروه بازدید کننده را همراهی کردند.

در ابتدا زهرا مرتضوی، سرپرست مدیریت سلامت روانی_ اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گزارشی در خصوص خدمات سلامت روان که شامل سه بسته خدماتی است را به شرح ذیل برای بازدید کنندگان ارائه داد:
بسته اول خدمات سلامت روانی اجتماعی پایه: خدمات روان در این بسته شامل: غربالگری اختلالات روانی، اجتماعی و اعتیاد، توسط مراقب سلامت ،خدمات پزشک مرکز شامل: تشخیص و درمان دارویی اختلالات روانی؛ ارجاع موارد مشکوک به سایکوز و مقاوم به درمان به سطح تخصصی، خدمات کارشناس روان شامل: مداخلات روان شناختی، آموزش و توانمندی‌سازی گروه هدف( مهارتهای زندگی، فرزندپروری، خود مراقبتی، نوجوان سالم، بنیان خانواده و ...) است.

بسته دوم خدمات تخصصی در قالب مرکز سلامت روان جامعه نگر است که: تشخیص، درمان و مراقبت از اختلالات سایکوز و بیماران ارجاع شده از پزشک عمومی مرکز خدمات جامع سلامت، آموزش توانبخشی بیمار سایکوتیک و خانواده‌های بیماران، خدمات، ویزیت در منزل، کار درمانی، حمایت‌های اجتماعی و خدمات مددکاری را شامل می‌شود.

بسته سوم اقدام جامعه این بسته حاوی خدمات سلامت روان که از طریق همکاری بین بخشی و مشارکت مردم فراهم می شود. تسهیل دستیابی به اهداف طرح‌های سلامت و توسعه پایدار شهرستان، توانمندسازی مردم در ارتقای سلامت خود و محیط، استقرار نظام مناسب برای دسترسی آسان به گروه‌های مردمی به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر و مشارکت دادن آنان در تدوین، اجرا و پایش و ارزشیابی طرح های ارتقاء سلامت شهرستان است. وظایف عمده خانه مشارکت مردم است در این بسته انتقال مطالبات سلامت محور مردم به مدیران، انتقال پیام‌های سلامت به مردم و مشارکت در برنامه‌ریزی، اجرا و ارزشیابی پروژه های سلامت محور است.

دکتر جهانی، در خصوص این بازدید گفت: روند ارایه خدمات سلامت روانی اجتماعی در مراکز (سراج) مرکز سلامت روان جامعه نگر مهرگان و مرکز جامع سلامت شهری و رشد و تکامل پروفسور سید علیرضا مرندی الگوی بسیار خوب و موفق اجرا شده در کشور است که ارائه خدمات در تاب‌آوری و بحث سلامت روان، و خدمات سلامت روانی اجتماعی قابل توجهی را به مردم ارائه میدهند. وی از دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت، دکتر محمدرضا سلمانی رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران، زهرا مرتضوی سرپرست مدیریت سلامت روانی و اجتماعی معاونت بهداشت و سایر مدیران و کارشناسانی که در حوزه سلامت روان فعالیت‌های حرفه‌ای را ارائه می‌دهند قدردانی کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرستان بابل و گروه همراه از یک کارگاه کار آفرینی که توسط خانه مشارکت مردم در سلامت و اعضای کارگروه کار افرینی واقع در مقابل مرکز جامع سلامت شهری و رشد و تکامل پروفسور سید علیرضا مرندی راه اندازی شده بود بازدید کرده و از نزدیک با نحوه فعالیت کارکنان کارگاه که اغلب از نیرورهای کم توان جسمی و از محل‌های کم برخوردار در حال فعالیت بودند اشنا شدند. 

 

  • کد خبر : 311434
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه