مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه
کمیته بررسی مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه، 6 ماهه دوم سال 1403 در معاونت بهداشت
به همت گروه مدیریت جوانی جمعیت و بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کمیته شناسایی علل بروز و یا عوامل قابل اجتناب در هر مرگ و طراحی مداخلات مناسب و جلوگیری از وقوع مرگهای مشابه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کمیته شناسایی علل بروز و یا عوامل قابل اجتناب در مرگ و میر کودکان 1 تا 59 ماهه 6 ماهه دوم سال 1403 و طراحی مداخلات مناسب و جلوگیری از وقوع مرگهای مشابه روز سهشنبه 2 اردیبهشت 1404 با حضور دکتر نرجس توکلی کیا، مدیر گروه مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده و تمامی اعضای کمیته در سالن مدافعان سلامت این معاونت برگزار شد.
دکتر توکلی کیا، ضمن تبریک هفته سلامت به اعضای کمیته مذکور و نامگذاری روز سوم هفته، به نام سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت و نسل توانمند، تاکید کرد والدین خصوصا مادران باید خطر را در محیط اطراف و منزل شناسایی و برای رفع آن و ایمن کردن منزل اقدام کنند. گاهی بیتوجهی والدین سبب سوانح و حوادث منجر به فوت کودک میشود، امید است با تمهیدات لازم موجب کاهش مرگ کودکان زیر 5 سال باشیم. وی در ادامه افزود، به برنامه ارتقای رشد و تکامل ابتدایی کودکی( تاک)، یکی از اهداف اصلی برنامه را افزایش سواد سلامت مراقب کودک، والدین و مادر و مربیان مهدکودک و.... دانست و عنوان کرد بازی با کودک، کتابخوانی، قصهگویی از مداخلاتی است که میتوان با آن به کودک آموزش داد و زمینه سلامت روانی اجتماعی کودک را در کنار مداخلات دیگر فراهم آورد. ضمنا آموزش احیای پایه کودک به کارکنان و خانوادهها موضوعی است که با اهمیت پیگیری میشود. وی همچنین با اشاره به شاخص میزان مرگ کودک زیر ۵ سال، مرگ نوزاد و کاهش آن در سالهای گذشته، بر اهمیت آن در جوانی جمعیت تاکید کرد.
در پایان جلسه، رقیه کمرلویی، کارشناس برنامه مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه معاونت بهداشت، مصوبات کمیته قبلی، مقایسه مرگهای سال 1402 با 1403 و چالشهای برنامه را قرائت کرد و اعضای کمیته در خصوص چالشها و مداخلات، پیشنهادات و نظرات خود را ارائه کردند.
ارسال نظر