• تاریخ انتشار : 1399/12/12 - 15:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 252
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

معاون فنی معاونت بهداشت، آمار واکسن کرونا و دریافت‌کنندگان در تیتک و سیب باید با یکدیگر همخوانی داشته باشند

آمار افرادی که واکسن تزریق می‌کنند باید در سامانه‌های تیتک و سیب با یکدیگر همخوانی داشته باشد تا موضوع مهم واکسیناسیون منطبق بر سند ملی واکسیناسیون مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرا شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، دکتر سعید تأملی، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با سالم‌خبر درباره اظهارنظرهای موجود پیرامون واکسن‌ گفت: موضوع واکسن، موضوعی کاملا تخصصی و علمی در حوزه سلامت است و کارشناسان مربوطه باید اظهارنظر کنند؛ اظهارنظر در چنین موضوع تخصصی توسط همگان بسیار نادرست است و ممکن است مشکلاتی را در برداشته باشد.
آمار ثبت شده واکسن‌های کرونا و اطلاعات افرادی که واکسن تزریق می‌کنند باید در سامانه‌های تیتک و سیب با یکدیگر همخوانی داشته باشد تا موضوع مهم واکسیناسیون منطبق بر سند ملی واکسیناسیون مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرا شود. ابهامات و اظهارنظرهای فعلی درباره سامانه سیب و تیتک ناشی از عدم اطلاع است.
وی با اشاره به اینکه مردم باید از نظرات کارشناسی وزارت بهداشت تبعیت و به آن اعتماد کنند، مطرح کرد: سالانه میلیون‌ها دوز واکسن به کودکانمان تزریق می‌کنیم و تاکنون کسی نگفته که این واکسن‌ها تولید کدام کشور است زیرا میان دولت، مردم و نظام سلامت اعتماد وجود دارد ضمن اینکه وزارت بهداشت حامی حق و حقوق سلامت مردم است.
دکتر تأملی همچنین افزود: درحال حاضر بیش از ۹۷ درصد از داروی موردنیاز کشور تولید داخل است و در زمینه داروهایی هم که به کشور وارد می‌شوند تاکنون پرسیده نشده که این دارو تولید کدام کشور بوده است.
معاون فنی معاونت بهداشت، بابیان اینکه آمارها متغیر و در حال کاهش و افزایش است، گفت: اگر به نکات و دستورالعمل‌های کمیته علمی و وزارت بهداشت توجه شود به‌طورقطع، از شیوع موج چهارم جلوگیری خواهد شد؛ ضمن اینکه تزریق واکسن هم، کمک‌کننده خواهد بود.
دکتر تأملی درباره دو سامانه تیتک و سیب در جهت توزیع واکسن کرونا اظهار کرد: تیتک و سیب دو سامانه در راستای اهداف وزارت بهداشت و در حوزه‌های بهداشت و سازمان غذا و دارو هستند و هرکدام رسالت جداگانه‌ای دارند؛ سامانه تیتک وظیفه پیگیری و رهیابی دارو و... را بر عهده دارد و سامانه سیب، پرونده الکترونیکی جهت ثبت ارائه خدمات پیشگیری و بهداشتی، اطلاعات بیماران و پرونده الکترونیک سلامت است. قبل از شیوع بیماری کرونا اطلاعات ۷۰ تا ۸۰ درصد از مردم در سامانه سیب ثبت‌شده است و مردم خدمات مختلفی را در سنین متفاوت دریافت می‌کنند.
وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر این سامانه‌ی تیتک است که رهیابی واکسن را انجام می‌دهد. اطلاعات افرادی را هم که واکسن را تزریق می‌کنند در سامانه سیب ثبت می‌شود. ضمن آنکه آمار ثبت‌شده در تیتک و سیب باید با یکدیگر همخوانی داشته باشد تا موضوع مهم واکسیناسیون منطبق بر سند ملی واکسیناسیون مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرا شود.
دکتر تأملی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از سالمندان در سامانه سیب پرونده دارند، بیان کرد: مراقبین سلامت و بهورزان در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستاها به این اطلاعات دسترسی دارند و کلیه خدمات واکسن را بر اساس روال گذشته وارد سامانه سیب می‌کنند. ابهامات و اظهارنظرهای فعلی درباره سامانه سیب و تیتک ناشی از عدم اطلاع است.
معاون فنی معاونت بهداشت، همکاری، تعامل و ارتباط مستمر با همسایگان و دیگر کشورها را امری مهم برشمرد و گفت: در حال حاضر ما نمی‌توانیم بدون ارتباط علمی و کاری با سایر کشورها تنهایی به راه خود ادامه دهیم زیرا ما به علم و تجربه همه کشورها و تبادل تجارب همدیگر و سازمان‌های مرتبط با سلامتی نیاز داریم. همه ما باید باور داشته باشیم که در شرایط فعلی به‌جز پیشگیری، رعایت پروتکل‌ و شیوه‌نامه‌های بهداشتی و آموزش عمومی مستمر هیچ راهی نداریم تا در طول زمان با واکسیناسیون، در جامعه ایمنی ایجاد و ویروس کنترل و مهار شود البته رفتار ویروس نیز همواره باید رصد شود و در صورت جهش تدابیر لازم اتخاذ شود.
دکتر تأملی درباره وظایف مهم دولت عنوان کرد: دولت باید از مردم حمایت کند و مردم نیز باید در این مورد مشارکت داشته باشند به‌عنوان‌مثال در زمان ایجاد محدودیت‌ها، کسبه‌ای که باید فعالیت خود را تعطیل کنند، حمایت و جبران معیشت آنان، از وظایف مهم دولت است که باید با استفاده از امکانات موجود، شرایط را ساماندهی کند.
معاون فنی معاونت بهداشت، همچنین افزود: در حال حاضر ما در داخل کشور تولید چند واکسن را شروع کردیم ضمن اینکه واکسن‌هایی هم از کشورهای دیگر به ایران واردشده‌اند. تولید واکسن به تعداد موردنیاز هر جامعه یکی از مشکلاتی است که در همه دنیا وجود دارد زیرا ابتدا هر کشوری می‌خواهد واکسن‌ تولیدشده در کشور خود را برای مردم خود استفاده کند. با توجه به اظهارات سخنگوی محترم ستاد ملی تا آبان ماه حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم واکسینه خواهند شد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 171062
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه