• تاریخ انتشار : 1403/02/10 - 13:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 150
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همایش محله‌های ارتقادهنده سلامت در هفته ملی سلامت

به همت گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با مشارکت شهرداری تهران همایش محله‌های ارتقادهنده سلامت در هفته ملی سلامت برگزار شد.

همایش محله‌های ارتقادهنده سلامت در هفته ملی سلامت

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، در پنجمین روز از هفته سلامت، همایش محله‌های ارتقا دهنده سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. در این همایش که روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ به همت گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه و با مشارکت شهرداری تهران در محل فرهنگسرای بهمن برگزار شد، دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فرشید رضایی سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت  دکتر حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران، دکتر مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، مهندس محمد امین سالاریان زاده شهردار منطقه ۱۶، محمد علی حیدری رئیس قرارگاه مشارکت های محله ای شهر تهران، معصومی مسئول قرارگاه تحول استانداری تهران، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رسولی قائم مقام اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۶ تهران، مدیران سلامت شهرداری مناطق ۱۰، ۱۱، ۱۶، ۱۷، ۱۹، ۱۵ و ۲۰، مدیران محلات، مسئولین خانه های سلامت، جمعی از مراقبان سلامت از پایگاه‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت، مدیران و کارشناسان معاونت بهداشت، مرکز بهداشت جنوب تهران، شبکه‌های بهداشت و درمان ری و اسلامشهر حضور داشتند.
سخنران افتتاحیه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین حبیب رسولی بود که در بخشی از سخنان خود ضمن اشاره به همه‌گیری کرونا از تلاش‌های کارکنان حوزه بهداشت و درمان قدردانی کرد.
سپس دکتر اولیایی منش با اشاره به برنامه محله‌های ارتقا دهنده سلامت، گفت: قرار است بین شهرداری و مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت اتفاق جدیدی رقم بخورد که مردم از نتایج آن بهره خواهند برد. وی در خصوص مشارکت مردم در سلامت، بر اهمیت نقش مادران در خانواده تاکید کرد و گفت: ما مطالعات و تجربه‌های زیادی در مورد مشارکت مردم در سلامت در سطح محله‌ها داریم. اما در ادبیات غرب خانواده چندان جایی ندارد و بحث مشارکت از سطح محله به سطح فرد می‌رسد. محوریت خانواده در سطحی بین فرد و محله، مختص جوامع اسلامی و سنتی تر است و در این فرهنگ است که مادر، محور خانواده و شکل دهنده تمدن نوینی است که ما مدعی آن هستیم. همچنین موضوع امید آفرینی در ازدواج و فرزندآوری اهمیت زیادی دارد و لازم است که حوزه‌های فرهنگی روی ازدواج آسان تاکید کنند.
دکتر اولیایی منش در بخش دیگری از صحبت‌های خود، ضمن تبریک فرارسیدن هفته سلامت، به برنامه‌های محله محور که توسط ادارات و سازمان‌های مختلف اجرا می‌شود اشاره کرد و افزود: حالا وقت آنست که این کارهای پراکنده جمع شده و تولیت واحدی داشته باشند.
دکتر فرشید رضایی سخنران دیگر این مراسم، با تاکید بر اهمیت دادن انگیزه به مراقبان سلامت و مسئولین خانه‌های سلامت، گفت: در شهرهای بزرگ مثل تهران، مردم احساس تعلق کمتری به محله دادند و ما باید برای این آسیب، راه حل پیدا کنیم. وی با اشاره به اینکه کار تیمی بزرگ و پیچیده‌ای انجام شده که نتیجه آن، پیشرو بودن تهران در تشکیل قرارگاه سلامت محله است ابراز امیدواری کرد که تعامل بیشتری بین حوزه بهداشت و شهرداری‌ها شکل بگیرد.
در ادامه دکتر صاحب سخنان خود را با این پرسش که "مهمترین سرمایه ما چیست؟" آغاز کرد و ادامه داد: شخصیت و روح و روان ما منشأ رفتارها و تصمیم‌های ماست که اگر مورد مراقبت قرار نگیرد احتمال انحراف آن از مسیر عقل و منطق وجود دارد. حال خوب ساختنی است و از عقلانیت ناشی می‌شود و ما تکلیفی جز زندگی ملازم با عقلانیت و منطق نداریم
اخرین سخنران مراسم دکتر پیرهادی بود.‌ وی نقش سرانه‌های سلامت را در سلامت جامعه بسیار مهم برشمرد و گفت: تهران یکی از فقیر ترین استان‌های کشور از نظر سرانه‌های سلامت است و امیدواریم سرانه‌های بهداشتی بیشتری ایجاد شود تا شاهد سطح بالاتر سلامت جامعه باشیم.
در این مراسم از تعدادی از مراقبان سلامت و مسئولین خانه‌های سلامت فعال در برنامه‌های محله محور قدردانی شد. اجرای برنامه هنری توسط حمید پروانه، برپایی میز خدمت غربالگری قند و فشار خون، مشاوره سلامت روان و تغذیه و برپایی غرفه‌های فروش محصولات و تولیدات داوطلبان سلامت از بخش‌های دیگر این همایش بود.

گالری عکس مرتبط به این جلسه را در پایین همین صفحه مشاهده کنید.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 264476
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه