چشم‌انداز مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده در دانشگاه علوم پزشکی تهران:

مقدمه:

دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب علمی و آموزشی پیشرو در حوزه سلامت، نقشی محوری در ارتقای سلامت جامعه و خانواده ایفا می‌کند. در راستای سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و با توجه به اهمیت موضوع جوانی جمعیت و سلامت خانواده، این دانشگاه برنامه‌های مدون و جامعی را در این زمینه تدوین و اجرا کرده است.

چالش‌ها:

امروزه، ایران با چالش‌های متعددی در حوزه جمعیت و خانواده روبرو است. کاهش نرخ باروری، افزایش سن ازدواج، طلاق و ناباروری از جمله این چالش‌ها هستند. این چالش‌ها می‌توانند پیامدهای منفی متعددی برای جامعه به همراه داشته باشند، از جمله:

  • پیری جمعیت: پیری جمعیت می‌تواند منجر به افزایش بار هزینه‌های نظام سلامت، کاهش نیروی کار و کند شدن رشد اقتصادی شود.
  • کاهش انسجام اجتماعی: خانواده به عنوان بنیان جامعه، نقش مهمی در انسجام اجتماعی ایفا می‌کند. ضعف بنیان خانواده می‌تواند منجر به افزایش آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد، جرم و جنایت شود.

 

چشم‌انداز:

دانشگاه علوم پزشکی تهران با درک صحیح از این چالش‌ها، چشم‌اندازی روشن برای مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده ترسیم کرده است. این چشم‌انداز بر پایه اصول زیر استوار است:

  • تمرکز بر پیشگیری: پیشگیری از وقوع بارداری‌های ناخواسته، ترویج ازدواج به موقع و آگاهانه، ارائه آموزش‌های لازم به زوجین در زمینه فرزندآوری و سلامت باروری از جمله اقدامات پیشگیرانه‌ای هستند که در این راستا انجام خواهند شد.
  • حمایت از خانواده: ارائه خدمات مشاوره و مددکاری به خانواده‌ها، حمایت از زنان باردار و مادران شیرده، ایجاد تسهیلات برای اشتغال زنان و ... از جمله اقداماتی هستند که برای حمایت از خانواده‌ها در نظر گرفته شده‌اند.
  • ارتقای سطح آگاهی: افزایش آگاهی جامعه از اهمیت فرزندآوری، سلامت باروری و ازدواج پایدار از طریق برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و رسانه‌ای از جمله اقداماتی هستند که برای ارتقای سطح آگاهی انجام خواهند شد.
  • توانمندسازی: توانمندسازی زوجین و خانواده‌ها در زمینه فرزندآوری، تربیت فرزند و ... از جمله اقداماتی هستند که برای توانمندسازی جامعه در این زمینه انجام خواهند شد.

اقدامات:

دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تحقق این چشم‌انداز، اقدامات مختلفی را در نظر گرفته است. از جمله این اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد مراکز مشاوره و خدمات مامایی: این مراکز به ارائه خدمات مشاوره قبل، حین و بعد از بارداری به زوجین می‌پردازند.
  • برگزاری دوره‌های آموزشی: دوره‌های آموزشی مختلفی در زمینه فرزندآوری، سلامت باروری، ازدواج و ... برای اقشار مختلف جامعه برگزار خواهد شد.
  • انجام پژوهش‌های علمی: پژوهش‌های علمی مختلفی در زمینه عوامل مؤثر بر باروری، ناباروری، ازدواج و ... انجام خواهد شد.
  • توسعه همکاری‌های بین‌بخشی: همکاری‌های بین‌بخشی با سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط برای اجرای برنامه‌های مربوط به جوانی جمعیت و سلامت خانواده گسترش خواهد یافت.

نقش آحاد جامعه:

موفقیت در تحقق این چشم‌انداز نیازمند مشارکت و همکاری همه آحاد جامعه است. خانواده‌ها، زوجین، جوانان، رسانه‌ها، سازمان‌های دولتی و غیردولتی و ... همگی باید در این زمینه مشارکت کنند.

دانشگاه علوم پزشکی تهران با تعهد به رسالت خود در قبال سلامت جامعه، از هیچ تلاشی برای تحقق این چشم‌انداز و ارتقای سلامت خانواده‌ها دریغ نخواهد کرد.

نتیجه‌گیری:

مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده از جمله مهم‌ترین مسائلی است که جامعه ایران با آن روبرو است. دانشگاه علوم پزشکی تهران با اتخاذ رویکردی جامع و با مشارکت همه آحاد جامعه، تلاش می‌کند تا چشم‌اندازی روشن برای این حوزه ترسیم کند و به ارتقای سلامت خانواده‌ها و جامعه کمک کند.

برگزاری همایش کشوری بیماری هپاتیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران

برگزاری همایش کشوری بیماری هپاتیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران

گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، همایش کشوری بیماری هپاتیت را به مناسبت روز جهانی هپاتیت برگزار کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، همایش کشوری روش‌های تشخیص و درمان بیماری هپاتیت B و C با حضور متخصصین و پزشکان درمانگر بیماری هپاتیت دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور روز شنبه 6 مرداد 1403 مصادف با روز جهانی هپاتیت به میزبانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در سالن دارالفنون این دانشگاه برگزار شد.

در این نشست ابتدا گوشه‌ای از فعالیت‌های مراقبت و درمان بیماری هپاتیت در حوزه تحت پوشش این معاونت به صورت ویدئو کلیپ به نمایش گذاشته شد.

در ادامه دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با گرامیداشت روز جهانی مبارزه علیه بیماری هپاتیت؛ این روز را فرصتی برای هماهنگ کردن تلاش‌ها در خصوص پیشگیری، کنترل و درمان بیماری هپاتیت عنوان کرد و گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای انجام آزمایشات مولکولی رایگان برای گرو‌های پرخطر و بی‌بضاعت با وجود داروهای در دسترس؛ هدف حذف بیماری هپاتیت قابل دستیابی است.

سپس دکتر علی نیک فرجام، مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت در مطالب خود به این نکته مهم اشاره کرد که؛ اقدامات بسیار خوبی در خصوص حذف بیماری هپاتیت C در سطح حوزه تحت پوشش این معاونت انجام گرفته و بیماریابی بصورت فعال در مراکز، زندان‌ها، کمپ‌های ماده 16، MMT و سایر مراکز نگهداری این افراد انجام می شود.

دکتر شهناز سالی، فوق تخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: نیز در ادامه در مورد روش‌های نوین درمان بیماری هپاتیت B مطالبی را ارائه کرد.

سپس دکتر امیر علی سهراب پور، فوق تخصص گوارش و کبد: در خصوص روش‌های نوین درمان بیماری هپاتیت C مطالبی را ارائه داد.

در ادامه دکتر رشید رمضانی، رییس اداره مراقبت از بیماری هپاتیت وزارت بهداشت، در مطالب خود گفت: با توجه به اینکه کشور ما متعهد شده است که بیماری هپاتیت C تا سال 1410 حذف شود تاکید کرد با وجود کیت‌های تشخیصی و داروهایی که اکنون خوشبختانه در کشور تولید می‌شود با مراجعه به مراکز نگهداری افراد پرخطر بیماریابی به صورت فعال انجام گرفته و بیماران سریع شناسایی و تحت درمان قرار گیرند تا کشور ما هم همانند کشورهای دیگر دنیا بتواند تا چند سال آینده بیماری هپاتیت C را حذف کند.

گالری عکس مرتبط به این جلسه را در پایین همین صفحه مشاهده کنید.

اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

{اسماعیل استاجی}

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *