برگزاری کارگاه آمادگی برای زایمان، در معاونت بهداشت
سرپرست گروه مدیریت سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت، هدف از برگزاری این کارگاه را ارتقای سلامت ماداران و افزایش سطح توانمندی ماماهای شاغل در حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در زمینه افزایش زایمان فیزیولوژیک و طبیعی بیان کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، با همکاری گروه مدیریت سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارگاه 60 ساعته آمادگی برای زایمان با هدف تربیت مربی کلاسهای آمادگی برای زایمان و افزایش توانمندی ماماهای شاغل در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در معاونت بهداشت در حال اجرا است.
کارگاه 60 ساعته آموزش زایمان فیزیولوژیک ویژه ماماها از 12 آذر 1401 آغاز شده و تا 17 آذر در سالن مدافعان سلامت معاونت بهداشت ادامه خواهد داشت.
این کارگاه با همکاری و هماهنگی دکتر مریم دامغانیان، مدیرگروه مامایی دانشگاه و همچنین اعضاء هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران به منظور تربیت مربی کلاسهای آمادگی برای زایمان و افزایش سطح آگاهی و توانمندی ماماهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود.
دکتر نرجس توکلیکیا، سرپرست گروه مدیریت سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت، هدف از برگزاری این کارگاه را ارتقای سلامت ماداران و افزایش سطح توانمندی ماماهای شاغل درحوزه بهداشت دانشگاه در زمینه افزایش زایمان فیزیولوژیک و طبیعی بیان کرد.
وی افزود: دراین دوره، نحوه آموزش به مادران باردار مراجعه کننده به کلاسهای آمادگی برای زایمان، احترام به حقوق مادر و نوزاد، آگاهی به مادران در زمینه تغییرات دوران بارداری و زایمان و همچنین توانمندسازی آنان در خصوص پیشگیری و کاهش شکایت شایع در دوران بارداری ارایه میشود. علاوه بر این به شرکت کنندگان در خصوص روشهای دارویی و غیر دارویی کاهش درد زایمان توضیح داده میشود.
اعظم سادات نیاکان، رییس گروه سلامت مادران، جمعیت و باروری بر اهمیت برگزاری کلاسهای آمادگی زایمان توسط ماماهای توانمند تاکید کرد و افزود: آمادگی مادران برای سازگار شدن با درد زایمان و خوشایندسازی فضای زایمان برای مادران به ارتقا سلامت مادران و کاهش سزارینهای غیر ضروری و بدون اندیکاسیون کمک خواهد کرد. همچنین از شرکت کنندگان خواستند، آموزشهای این دوره را در ارایه خدمات به مادران به کار گیرند تا بارداری و زایمان سالم و خوشایند را مادران این سرزمین تجربه کنند.
دکتر زینب محقق، کارشناس مسئول سلامت مادران و باروری گفت: 30 نفر از کارشناسان مامایی مراکز تحت پوشش حوزه معاونت بهداشت، در این کارگاه حضور دارند که با آخرین اطلاعات علمی معتبر و دستورالعملهایی در خصوص تغذیه نوزاد با شیر مادر، مراقبت از نوزاد و انجام به موقع غربالگریهای دوره نوزادی و همچنین آموزشهای لازم در خصوص فاصلهگذاری مناسب بین بارداریها و فرزندآوری آشنا خواهند شد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد برگزاری این دورهها منجر به ارتقای سطح سلامت مادران و توانمندیسازی آنها برای مشارکت در فرآیند زایمان خود شود.
در پایان دوره پس از کسب نمره قبولی در آزمون مربوطه گواهی مربیگری برای حاضرین صادر خواهد شد.
ارسال نظر