پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین
برگزاری یازدهمین نشست اعضا کارگروه پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین در معاونت بهداشت
گروه مدیریت جوانی جمعیت و سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با همکاری دبیرخانه نفس کشوری، یازدهمین نشست اعضا کارگروه پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین را برگزار کردند.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ یازدهمین نشست اعضاء " کارگروه پیشگیری و مقابله با سقط عمدی جنین "، روز سهشنبه 31 تیر 1404 با حضور دکتر مهرزاد ناصری معاون فنی معاونت بهداشت و دکتر نرجس توکلی کیا، مدیر گروه جوانی جمعیت و سلامت خانواده، سمیرا سادات میر اسماعیلی، مسئول دبیرخانه نفس کشوری و سایر اعضاء کارگروه تشکیل شد.
در ابتدا جلسه دکتر مهرزاد ناصری، معاون فنی معاونت بهداشت ضمن خیر مقدم، از مشارکت فعال اعضاء کارگروه در جلسات قدردانی و تاکید کرد باید در حوزه سلامت برای حفظ حیات جنین برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داشته باشیم و استراتژیهایمان را مشخص کنیم. همه عزیزانی که پای کار هستند باید مسئولیت خود را بخوبی انجام دهند و به کار تیمی عادت کنند و همگی سعی کنیم اقدامات کارامد و عملگرا انجام دهیم. همه اعضاء کارگروه در تیم دانشگاه همدل و همراه باشند. مصوبات جلسات تا مرحله اجرا پیگیری شود و نواقص کار را مشخص کنیم و برای آن برنامهریزی کنیم. نکته مهم اینجاست که چالش را از این جلسه به جلسه بعد منتقل نکنیم. تلاشمان این است که شرایط را به سمتی پیش ببریم که تلاش شما عزیزان هم تاثیر گذار باشد.
در ادامه دکتر توکلی کیا، مدیر گروه جوانی جمعیت و سلامت خانواده، از برنامهریزی پویش حفظ حیات جنین در سطح دانشگاه تهران خبر داد. ایشان در مطالب خود به این نکته اشاره کرد که؛ اهداف و فعالیتهای پویش حفظ حیات جنین شامل گسترش فرهنگ حمایت از حیات جنین، پیشگیری از سقط جنین، ارائه خدمات مشاوره، افزایش آگاهی عمومی، ایجاد نگرش مثبت نسبت به جنین که با همکاری سازمانهای دولتی و غیردولتی، مراکز بهداشتی درمانی و تشکلهای مردمی برگزار خواهد شد.
سپس دکتر زینب محقق، رئیس گروه مادران معاونت بهداشت، گزارش کاملی از عملکرد شش ماهه دوم اعضا کارگروه پیشگیری از سقط عمدی جنین ارائه داد.
در ادامه زهره ملکی، کارشناس مادران معاونت درمان گزارش اقدامات و عملکرد شش ماهه دوم در حوزه معاونت درمان را بیان و در ادامه در خصوص دستورالعمل پلمب و تعداد مطبهای پزشکان، ماماها و داروخانههایی که بر مبنای ماده 56 شناسایی و ابطال پروانه فعالیت داشتند گزارش کامل ارائه کردند.
جمیله قره گوزی کارشناس ماما از مرکز بهداشت جنوب تهران، طاهره قبله وی کارشناس ماما از شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و هانیه آقاخانی کارشناس مادران از شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر در خصوص چالشهای موجود در اجرای برنامه عملی انصراف از سقط عمدی جنین مطالبی را بیان و گزارش جامعی از تجربیات موفق خود و موارد انصراف سقط جنین ارائه دادند.
میر اسماعیلی، مسئول دبیرخانه نفس کشوری، گزارش جامع از عملکرد، فعالیت و اقدامات گروه نفس از ابتدا تأسیس تا به امروز بیان کرد و یادآوری شد در پژوهشی که انجام گرفته، والدین 40 علت برای انجام سقط عمدی جنین خود عنوان کردهاند. در ادامه ایشان حوزه فعالیت گروه نفس را در سه حیطه مهم، شناسایی والدین با انگیزه سقط عمدی جنین، فرهنگ سازی و حمایت روانی و اقتصادی از خانوادههای مورد نظر عنوان کرد.
زهرا آقامیری، رئیس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت بر اهمیت آموزش و اطلاعرسانی در خصوص عوارض جبران ناپذیر سقط عمدی جنین به گروه هدف ( زنان سنین باروری) در ابعاد خیلی وسیع تأکید کرد.
دکتر رفیعی نماینده مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل، به اهمیت آموزش پیشگیری از سقط عمدی جنین به آقایان گروه سنی باروری پرداخته و عنوان کرد، نظرات ایشان هم در خصوص انجام سقط عمدی نقش پر رنگی دارد و فرهنگسازی در این گروه میتواند در شاخصهای پیشگیری از سقط عمدی جنین تغییرات عمده ای ایجاد کند.
ارسال نظر