• تاریخ انتشار : 1403/01/18 - 13:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 154
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت روز جهانی بهداشت 1403

دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت سالروز جهانی بهداشت پیامی ارسال کرد.

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت روز جهانی بهداشت 1403

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام معاون بهداشت به مناسبت سالروز جهانی بهداشت به شرح ذیل است:

هر ساله 7 اوریل، روز جهانی بهداشت را گرامی می داریم. این روز، فرصتی برای توجه به موثرترین راهکارهای حفظ سلامت و بهبود کیفیت زندگی است. بهداشت، یک مسئله عمومی است که تمام جوامع در سراسر جهان را درگیر می‌کند و تأثیر بزرگی بر زندگی ما دارد. بهداشت یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار است. بدون داشتن جامعه‌ای سالم و بهداشتی، نمی‌توانیم به توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پایدار دست یابیم. بنابراین، با توجه به شعار روز جهانی بهداشت در سال 2024 یعنی" سلامت من، حق من" (My Health, My Right)، تلاش برای بهبود و حفظ بهداشت حق همه و از طرفی مسئولیتی است که بر دوش همه ما قرار دارد.

در سراسر جهان، همه جا افرادی هستند که در حوزه بهداشت فعالیت می‌کنند. پزشکان، ماماها، پرستاران، کارکنان حوزه بهداشت در تخصص های مختلف، همگی به عنوان قهرمانان بی‌نظیری شناخته می‌شوند که زندگی‌ها را نجات می‌دهند و جامعه را در مقابل بیماری‌ها و آسیب ها محافظت می‌کنند. به مناسبت این روز، از همه این قهرمانان از صمیم قلب تشکر می‌کنم و از تلاش‌هایشان سپاسگزارم.

حوزه بهداشت، دستاوردهای بزرگی به دست آورده است. کنترل و مراقبت از بسیاری بیماری‌های واگیر و غیر واگیر، واکسن‌های موثر، بهبود خدمات مادر و کودک و فرزندآوری، مشاوره های تغذیه و سلامت روان، خدمات بهداشت محیط و حرفه ای، افزایش سواد سلامت و آگاهی جامعه در مورد بهداشت که تأثیرات قابل توجهی در افزایش امید به زندگی و کیفیت آن و نیز کاهش میزان بیماری و مرگ و میر داشته‌اند. اما هنوز هم چالش‌های زیادی باقی مانده است که باید با تلاش و پیگیری مبتنی بر شواهد با آنها مقابله کنیم.

از جمله این چالش‌ها پرداختن عمیق‌تر به بعد معنوی سلامت یعنی سلامت معنوی است. شاید از مهمترین دلایل اینکه امروزه در جهان شاهد این همه بی عدالتی در دسترسی به خدمات اولیه سلامت از کودکان مظلوم غزه گرفته تا آفریقا و ... هستیم، کم توجهی به این بعد مهم سلامت است که انسان در جهان امروز می‌تواند گم شده خود را در پرداختن به معنا باز یابد و در زمینه حفظ و ارتقاء سلامت تک تک آحاد بشر گام های موثرتری بردارد.

همچنین از سوی دیگر توجه به مشارکت مردم و همکاری تمامی بخش‌ها و نهادهای حکومتی نیز از اصول انکارناپذیر دستیابی به اهداف حوزه سلامت است. مسئولیت پذیری و پاسخگویی اجتماعی در خصوص ارتقای سلامت باید از ابتدا در بین خانواده‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مختلف ترویج و نهادینه شود تا شاهد یک حرکت مستمر و رو به جلو در نظام سلامت باشیم.

در روز جهانی بهداشت، باید همه با هم همکاری کنیم تا بهداشت را به عنوان یک اولویت برجسته در جامعه مطرح کنیم. باید برنامه‌های آموزشی را ترویج دهیم، دسترسی به خدمات بهداشتی را افزایش دهیم و زیرساخت‌های بهداشتی را توسعه دهیم. همچنین، باید به تغذیه سالم توجه کنیم و به فعالیت بدنی منظم بپردازیم، زیرا این عوامل نقش مهمی در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها ایفا می‌کنند.

در پایان با استفاده از این فرصت مجددا به راه اندازی شبکه هوشمند آموزش بهداشت (شهاب) با آدرس http://shahab.tums.ac.ir در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان یک منبع معتبر برای افزایش سواد سلامت عموم خانواده‌ها اشاره می‌کنم و شما را به عضویت در این سامانه که تا به حال بیش از 90 هزار عضو دارد، دعوت می‌کنم.

دکتر علیرضا اولیائی منش

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 262858
اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه