• 26 تیر 1403

برگزاری دومین جلسه ستاد مرکزی نفس در معاونت بهداشت

برگزاری دومین جلسه ستاد مرکزی نفس در معاونت بهداشت

برگزاری دومین  جلسه ستاد مرکزی نفس در معاونت بهداشت

کارشناس مسئول برنامه سلامت مادران و باروری معاونت بهداشت عنوان کرد: از دست دادن زود هنگام بارداری (سقط) یکی از معضلات سلامت بارداری محسوب می‌شود. استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های جامعه و همچنین همکاری‌های بین بخشی می‌تواند از مداخلات موثر در این زمینه باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، دومین جلسه  ستاد مرکزی نفس، روز دوشنبه  27 آذر سال 1402 با حضور مدیر ستاد مرکزی نفس تهران، سرپرست گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشت، کارشناس مسئول سلامت مادران، کارشناس سلامت مادران، کارشناس جوانی جمعیت و کارشناس برنامه سلامت روان معاونت بهداشت و کارشناس مسئول اداره مادر، نوزاد و مامایی و کارشناس نظارت بر درمان سرپایی معاونت درمان تشکیل شد.
در ابتدای جلسه دکتر زینب محقق،  کارشناس مسئول برنامه سلامت مادران و باروری، ضمن خیر مقدم به حاضرین جلسه، به فعالیت‌هایی انجام شده در حیطه پیشگیری از سقط‌های عمدی از جمله آموزش با محورهای مدیریت استرس، حل مسئله و عوارض روانی سقط اشاره کرد. وی همچنین عنوان کرد که این آموزش‌ها هم بصورت فردی و هم بصورت گروهی برای مادران بارداری که در معرض خطر سقط بودند، توسط کارشناسان سلامت روان ارائه شده است.  
 سپس در ادامه یاد آور شدند که از دست دادن زود هنگام بارداری (سقط) یکی از معضلات سلامت بارداری محسوب می‌شود. استفاده از تمامی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های جامعه و همچنین همکاری‌های بین بخشی می‌تواند از مداخلات موثر در این زمینه باشد. بدین منظور همکاری با گروه نفس در راستای دستیابی به اهداف ماده 56 قانون حمایت از خانواده جوانی جمعیت از اولویت‌های گروه سلامت مادران و باروری است.
در ادامه اکبری، کارشناس مسئول اداره مادر، نوزاد و مامایی، به چالش‌های موجود اشاره کرد. وی همچنین عنوان کرد توزیع پوسترهای تهیه شده در گروه نفس در محیط مطب‌های مامایی نیازمند تایید سازمان نظام پزشکی است.
زارعی، کارشناس نظارت بر درمان سرپایی عنوان کرد، همکاری با گروه نفس، هنگام  نظارت بر مطب‌های بخش خصوصی نیازمند ویرایش چک لیست‌های مربوطه در سطح وزارت بهداشت و اضافه کردن آیتم مربوطه است.
دکتر نظری، مدیر ستاد مرکزی نفس، استفاده از ظرفیت پایگاه‌های سلامت و مطب‌های خصوصی را برای شناسایی و حمایت مادران بارداری که احتمال سقط جنین خود را دارند با اهمیت برشمرد. وی همچنین به برگزاری کارگاه‌های آموزشی با موضوع راهکارهای انصراف از سقط برای تمامی اعضاء ستادی و محیطی نفس اشاره کرد.  
در این جلسه عالیه زرکش، کارشناس برنامه سلامت روان، زهره سعادت میرسعیدی، کارشناس برنامه جوانی جمعیت و مژگان زنده دل کارشناس برنامه سلامت مادران در جلسه حضور داشتند و نظرات خود را بیان کردند.

گالری عکس مرتبط به این جلسه را در پایین همین صفحه مشاهده کنید.

اسماعیل استاجی
تهیه کننده:

{اسماعیل استاجی}

تصاویر