روز جهانی پوکی استخوان ( 29 مهر ماه)
روز شمار هفته ملی سلامت استخوان
با پیشگیری از پوکی استخوان شکست ناپذیر بمانید.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، با توجه به اهمیت و نقش مقدم پیشگیری بر درمان در بیماریهای مزمن از جمله بیماری پوکی استخوان هر ساله در 20 اکتبر مصادف با 28 مهرماه که به عنوان روز جهانی پوکی استخوان نامگذاری شده است، در بسیاری از کشورهای دنیا برنامههایی با هدف افزایش آگاهی عموم مردم ارائه میشود.
ممکن است دچار پوکی استخوان باشید، بدون آن که از بیماری خود اطلاع داشته باشید به همین سبب است که پوکی استخوان ”بیماری خاموش“ نامیده میشود. در مراحل اولیه ی بروز پوکی استخوان، علائم آن به ندرت ظاهر میشود، که این ظاهر نشدن علائم تشخیص بیماری را دشوار می کند.
پوکی استخوان بیماری است که در اثر ضعیف شدن استخوانها ایجاد میشود. بیماری که در نهایت موجب شکستگی ناگهانی مفاصل و استخوانهای فرد میشود. به عبارتی میتوان گفت که پوکی استخوان نشانه کاهش تراکم و استحکام استخوانها است. این بیماری اغلب بدون هیچ علامت یا درد ایجاد میشود و معمولاً تا زمانی که استخوانهای ضعیف شده در اثر کوچکترین ضربه بشکنند، مشخص نمیشود. بر اساس مطالعات انجام شده، بیشتر شکستگیهای ناشی از بیماری پوکی استخوان، در لگن، مچ دست و ستون فقرات اتفاق می افتد.
مطالعات نشان میدهند که در سراسر جهان، حدود 200 میلیون نفر به پوکی استخوان مبتلا میشوند. اگرچه پوکی استخوان هم در مردان و زنان رخ می دهد، با این حال زنان چهار برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بر اساس آزمایشهای انجام شده، بعد از 50 سالگی، از هر دو زن یک نفر و از هر چهار مرد یک نفر در طول زندگی خود دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می شوند. از جمعیت مورد بررسی قرار گرفته، 30 درصد تراکم استخوان پایینی دارند که آنها را در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار می دهد؛ این وضعیت استئوپنی نامیده می شود. متاسفانه این آزمایش ها نشان میدهند که بیش از دو میلیون شکستگی در استخوانها، به دلیل پوکی استخوان اتفاق میافتد. با این حال جای نگرانی نیست، زیرا با انجام برخی از اقدامات خاص، میتوان از بروز بیماری پوکی استخوان و سرعت تحلیل رفتن تراکم آنها، جلوگیری کرد.
ارسال نظر