• تاریخ انتشار : 1402/05/10 - 11:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 185
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ترویج تغذیه با شیرمادر سرمایه‌گذاری در سلامت انسان‌ها

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت هفته جهانی شیرمادر

دکتر اولیائی منش معاون بهداشت: برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر در راستای اجرای امر الهی و با توجه به فواید کوتاه مدت و بلند مدت به عنوان یک اولویت بهداشت و سلامت جامعه، اجرا و پیگیری شود.

پیام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت هفته جهانی شیرمادر دکتر علیرضا اولیایی منش ,

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، متن پیام دکتر علیرضا اولیائی منش، معاون بهداشت به مناسبت هفته جهانی شیرمادر به شرح ذیل است:
با توجه به اهمیت اجرای برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر در سلامت و جوانی جمعیت و نظر به اهمیت بهبود شاخص‌های تغذیه انحصاری و تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی، مطابق با روال هر سال 16-10 مردادماه مصادف با 7-1 آگوست هفته جهانی شیرمادر است که شعار امسال هم راستا با قانون‌های جوانی جمعیت و ترویج تغذیه با شیر مادر"نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه"  اعلام شده است.
اهداف شعارشامل؛ آگاه کردن جامعه درباره مشکلات شیردهی و فرزند پروری مادران شاغل، تامین زیر ساخت لازم در جهت اعطای مرخصی به مادران شاغل با پرداخت کامل حقوق و حمایت در محل کار به عنوان ابزاری مهم برای شیردهی موفق، همراه کردن افراد و سازمان‌ها در خصوص افزایش همکاری و حمایت از شیردهی در محل کار و اقدام در راستای بهبود شرایط کار و حمایت‌های مرتبط با شیردهی در نظر گرفته شد.
سازمان‌های بهداشتی جهان، ترویج تغذیه با شیرمادر را سرمایه‌گذاری در سلامت انسان‌ها و عامل مهمی برای سلامت معرفی می‌کنند و سال‌هاست که با مستند کردن مزایای بی شمار شیرمادر، کشورها را به حفظ، حمایت و ترویج تغذیه با شیرمادر ترغیب می‌کنند.
تغذیه با شیرمادر باعث ثبات روحی دوران کودکی و تربیت پذیری بهتر، ارتباط عاطفی، روانی و تکامل عصبی بیشتر و پایدار‌تر در کودک می‌شود. همچنین در سیر تکاملی کودک سبب زودتر راه افتادن، افزایش قدرت تشخیص، مکالمه و افزایش ضریب هوشی در دوران کودکی و بزرگسالی از دیگر امتیازات تغذیه کودک با شیرمادر است. بزهکاری، اعتیاد، اضطراب و اختلالات عصبی در آنان کمتر و ارتباط عاطفی و روانی آنها حتی در بزرگسالی هم متعادل‌تر و پایدار‌تر است .
ضروری است که برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر در راستای اجرای امر الهی و با توجه به فواید کوتاه مدت و بلند مدت آن برای سلامت جسمی و روانی کودکان و مادران و فواید اجتماعی اقتصادی قابل توجه برای جامعه، به عنوان یک اولویت بهداشت و سلامت جامعه، اجرا و پیگیری شود. و به مادران گرامی تاکید شود در صورت نیاز به مشاوره برای رفع هر گونه مشکل در امر شیر‌دهی، در شهر به نزدیکترین پایگاه سلامت و در روستا به نزدیک ترین‌خانه بهداشت به محل زندگی خود مراجعه کنند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار مهم
  • کد خبر : 241671
اسماعیل  استاجی
تهیه کننده:

اسماعیل استاجی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه